Ingrediente
● 2 oua (de tara) |
● 1lingura apa |
● 120 ml ulei |
● 120 grame zahar |
● o lingurita rasa praf de copt |
● coaja de lamaie |
● esenta de vanilie si de migdale |
● 3 linguri nuca de cocos |
● 320 grame faina |
● 100 grame ciocolata pentru decor |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Cu mainile unse cu putin ulei, formam din aluat bilute de aproximativ 3 cm diametru, pe care le asezam la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc. Le coacem in cuptor preincalzit la pana devin auri si rumene pe talpa.
Pentru a le decora, topim ciocolata si le ornam. Sunt absolut delicioase aceste fursecuri si se pot pastra pana la 5-6 zile, ba chiar sunt mai gustoase dupa cateva zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri Pufoase" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 22.02.2011 18:17:57
Multumec, alinus_s! Ma bucur ca le-ai incercat si mai ales ca ti-au placut.
• 10.11.2010 14:32:32
Acum le-am facut iar si sunt PUFOASE si delicioase.Inca odata felicitari
• 04.11.2010 23:53:33
Super bune!Le-am facut si eu.Doar ca pe primele le-am lasat un pic mai mult in cuptor si au iesit cam tari.Trebuie lasate doar 4-5 min si ies intr-adevar pufoase.Felicitari
• 03.07.2010 02:01:53
Excelent, eu am pus un pic mai multa faina, cam 30 gr mai mult, si au iesit f bune, intradevar pufoase si aromate.
• 02.06.2010 14:00:30
Vreau sa intreb cu ce s-a masurat faina? cu o cana normala de 200 de gr sau cu cana speciala de masurat? eu am masurat cu o cana gradata si mi-a ramas niste faina. alutatul mai avea un pic si se intarea de tot ; sunt incepatoare intr-ale gatitului :)
• 25.02.2010 18:34:04
FELICITARI.
SUNT FOARTE BUNE.LE-AM FACUT ACUM SI SUNT CHIAR PUFOASE.INTR-ADEVAR PE PRIMELE LE-AM LASAT PREA MULT SI S-AU INTARIT.NU TREBUIE LASATE DECAT 5 MIN LA 200 DE GRADE.FELICITARI INCA ODATA
• 25.02.2010 10:46:00
As avea si eu o intrebare:se pot face si fara nuca de cocos?Arata foarte bine dar nu prea sun fan nuca de cocos.
• 14.02.2010 17:45:45
dupa atatea felicitari... merita sa incerc si eu ... abea astept sa termin... ;)
• 10.01.2010 22:13:13
ce placere sa gasesc aici reteta asta pe care am facut-o de foarte multe ori si intotdeauna parca sint prea putine fursecurile (se maninca mult prea repede). in general pun nuci macinate in ele pt ca la noi in casa nu toti maninca prajituri cu fulgi de nuca de cocos. pe deasupra lor mai pun cite o bucata de rahat, 2-3 stafide, 1 visina, etc. le bag la cuptor si le ornez in general cu ciocolata alba si de cacao (impactul vizual este mai puternic). cred ca am sa o fac din nou ca sa avem ceva dulce in casa weekendul viitor. si intr-adevar sint mult mai bune dupa 2-3 zile!
• 25.09.2009 16:12:40
super buna reteta!am incercat-o si sunt delicioase!
felicitari !!!!!!!!!!!
• 04.06.2009 19:27:21
Am incercat reteta si au iesit delicioase.
Chiar am primit comanda de la bunica pt.mosii de vara,asa ca maine ma apuc de treaba.
Felicitari pt reteta!!!
• 22.05.2009 09:29:50
Ce minunatie de fursecuri !
Multumesc pentru reteta !
Am facut-o si sunt nemaipomenite !
Felicitari !
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 07.12.2015 06:10:08
Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: robertionita55@gmail.com