Aceaste fursecuri se numara printre fursecurile noastre preferate. Sofranul e secretul acestei retete, de aceea sa folositi sofran de calitate.
Nu stiu cum este cel care se gaseste la noi in comert, am noroc ca am acces la sofran persan, dar stiu ca se gasesc niste petale asemanatoare celor de sofran, dar carora le lipseste aroma.
1 cup = 1 cana de 200 ml, imi e mai usor asa decat sa incerc conversia, mi-e teama sa nu gresesc, in caz ca gresiti macar sa nu fie din vina mea :))
Se amesteca sau mixeaza untul cu zaharul, la care se adauga ouale, unul cate unul.
Se adauga faina, sarea, zaharul vanilat si sofranul si se amesteca pana s-au incorporat.
La sfarsit se adauga si stafidele.
Se pun bucati de aluat cu lingurita in tava si se dau la cuptorul preincalzit.
Se coc cam 10 minute, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii