Făina se cerne şi se amestecă cu zahărul pudră şi un praf de sare. Se adaugă untul moale şi se amestecă. Se adaugă şi gălbenuşurile şi se frământă un aluat care se împarte şi se colorează şi aromatizează după gust şi care va merge la frigider pentru cel puţin o oră.
Se scot bucăţile de aluat pe masa presărată cu puţină făină şi se întind cu sucitorul nu foarte subţiri. Se decupează cerculeţe, în interiorul lor se mai face un cerculeţ mai mic însă fără a tăia, doar ca să se împrime uşor, apoi se fac găurelele cu capătul mai gris al unui beţişor de frigăruie.
Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc 10 minute.
Se pot lipi câte dou cu cremă de ciocolată.
Poftă bună!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii