Fursecuri Jumatate de Luna

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 50 g zahar
  • 250 g unt rece
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de apa rece
  • sare
  • Umplutura 1:
  • 150 g gem de potocale
  • 100 g fistic tocat
  • 75 g ciocolata rasa
  • Umplutura 2:
  • 150g gem caise
  • 60g stafide inmuiate in rom
  • scortisoara
  • Umplutura 3:
  • 150g gem capsuni
  • 50g ciocolara alba rasa
  • nuca tocata

Mod de preparare

Faina, zaharul, sarea se amesteca cu untul cubulete pina se obtine o coca sfarimicioasa. Galbenusurile se bat cu apa rece si se adauga la coca, amestecindu-se in continuare, avind grija sa nu se intareasca. Coca se acopera cu o folie si se tine la frigider o ora.

O parte din coca se aseaza pe suprafata de lucru pe care am presarat faina. Se taie cu forma rotunda de circa 8 cm diametru (eu am folosit o ceasca sau se poate cu un pahar). Cerculetele decupate astfel se umple cu una din umpluturi si se plieaza in doua. Cu virful unei furculite se apasa marginile fursecului, obtinindu-se un aspect ajurat de jur imprejurul semilunei.

Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade (foc mediu) si se tin 15-18 minute. Se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)