Faina, zaharul, sarea se amesteca cu untul cubulete pina se obtine o coca sfarimicioasa. Galbenusurile se bat cu apa rece si se adauga la coca, amestecindu-se in continuare, avind grija sa nu se intareasca. Coca se acopera cu o folie si se tine la frigider o ora.
O parte din coca se aseaza pe suprafata de lucru pe care am presarat faina. Se taie cu forma rotunda de circa 8 cm diametru (eu am folosit o ceasca sau se poate cu un pahar). Cerculetele decupate astfel se umple cu una din umpluturi si se plieaza in doua. Cu virful unei furculite se apasa marginile fursecului, obtinindu-se un aspect ajurat de jur imprejurul semilunei.
Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade (foc mediu) si se tin 15-18 minute. Se pudreaza cu zahar pudra.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii