Fursecuri cu umplutura de fructe uscate si nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu umplutura de fructe uscate si nuca

Ingrediente

  • Pentru 2 tavi
  • Umplutura
  • -220 g curmale
  • -80 g prune uscate, fara samburi
  • -180 g caise deshidratate
  • -rom
  • -nuca, tocata grosier, dupa gust
  • -zahar/zahar pudra/zahar pudra vanilat, dupa gust
  • Aluat
  • -330 g gris
  • -200 g unt, moale
  • -165 g faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -esenta de vanilie
  • -80 ml apa de flori/apa
  • Decor
  • -1 albus, usor batut
  • -nuca prajita, taiata grosier, amestecata cu zahar brun, dupa gust
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura
Puneti prunele in rom pentru 3 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata, apoi scurgeti-le bine.
Dati prin masina de tocat carne curmalele ( fara samburi), impreuna cu prunele scurse si caisele deshidratate.

Aluat
Amestecati bine untul moale impreuna cu grisul.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la rece pana a doua zi.
Adaugati apa de flori/apa, vanilia, faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat omogen.
Intindeti o foaie dreptunghiulara de aluat cu o grosime de 3-4 mm, pe o hartie de copt pusa pe masa de lucru, apoi indreptati marginile.
Puneti un strat compact de umplutura la marginea foii de aluat, pe lungimea dreptunghiului, care sa aiba o latime de cca 2-3 cm si o inaltime de aprox 2 cm.
Presarati deasupra nuca amestecata cu zahar, dupa gust si preferinta.
Rulati strans aluatul peste umplutura, doar pana cand umplutura este invelita si aluatul se uneste in partea de jos a acesteia ( imbinarea aluatului sa se faca sub stratul de umplutura si la mijlocul acestuia).
Despartiti ruloul format de restul foii de aluat prin taiere.
Aplatizati usor ruloul cu sucitorul sau mana pana obtineti o forma de paralelipiped.
Taiati rulada in felii cu o grosime de 3-4 cm.
Treceti fiecare felie, intai prin albus usor batut si apoi prin amestecul de nuca si zahar brun.
Transferati feliile distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Repetati operatiunile cu intreaga foaie de aluat.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 10-15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si doar usor aurite.
Scoateti-le pe un gratar, pudrati generos cu zahar praf vanilat si lasati la racit.

Puteti pastra fursecurile pana la 7-10 zile in cutii de tabla cu capac, captusite cu servetele, timp in care fursecurile raman la fel de delicioase si fragede.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute