Fursecuri cu umplutura de fructe uscate si nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu umplutura de fructe uscate si nuca

Ingrediente

  • Pentru 2 tavi
  • Umplutura
  • -220 g curmale
  • -80 g prune uscate, fara samburi
  • -180 g caise deshidratate
  • -rom
  • -nuca, tocata grosier, dupa gust
  • -zahar/zahar pudra/zahar pudra vanilat, dupa gust
  • Aluat
  • -330 g gris
  • -200 g unt, moale
  • -165 g faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -esenta de vanilie
  • -80 ml apa de flori/apa
  • Decor
  • -1 albus, usor batut
  • -nuca prajita, taiata grosier, amestecata cu zahar brun, dupa gust
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura
Puneti prunele in rom pentru 3 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata, apoi scurgeti-le bine.
Dati prin masina de tocat carne curmalele ( fara samburi), impreuna cu prunele scurse si caisele deshidratate.

Aluat
Amestecati bine untul moale impreuna cu grisul.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la rece pana a doua zi.
Adaugati apa de flori/apa, vanilia, faina cernuta impreuna cu praful de copt si framantati un aluat omogen.
Intindeti o foaie dreptunghiulara de aluat cu o grosime de 3-4 mm, pe o hartie de copt pusa pe masa de lucru, apoi indreptati marginile.
Puneti un strat compact de umplutura la marginea foii de aluat, pe lungimea dreptunghiului, care sa aiba o latime de cca 2-3 cm si o inaltime de aprox 2 cm.
Presarati deasupra nuca amestecata cu zahar, dupa gust si preferinta.
Rulati strans aluatul peste umplutura, doar pana cand umplutura este invelita si aluatul se uneste in partea de jos a acesteia ( imbinarea aluatului sa se faca sub stratul de umplutura si la mijlocul acestuia).
Despartiti ruloul format de restul foii de aluat prin taiere.
Aplatizati usor ruloul cu sucitorul sau mana pana obtineti o forma de paralelipiped.
Taiati rulada in felii cu o grosime de 3-4 cm.
Treceti fiecare felie, intai prin albus usor batut si apoi prin amestecul de nuca si zahar brun.
Transferati feliile distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Repetati operatiunile cu intreaga foaie de aluat.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 10-15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si doar usor aurite.
Scoateti-le pe un gratar, pudrati generos cu zahar praf vanilat si lasati la racit.

Puteti pastra fursecurile pana la 7-10 zile in cutii de tabla cu capac, captusite cu servetele, timp in care fursecurile raman la fel de delicioase si fragede.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.