Ingrediente
● Ingrediente: |
● aluat: |
● 100g unt |
● 100g zahar(eu pun zahar pudra) |
● 2 galbenusuri ou |
● 170g faina |
● 1/2 pac praf copt |
● umplutura: |
● 4 galbenusuri |
● 200g zahar |
● 1 pac zahar vaniliat |
● 200g nuci macinate |
● 2lc scortisoara |
● 6 albusuri de ou |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Cuptorul se incinge la 200C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Untul care are temp. camerei se freaca bine cu zaharul pina ce zaharul sa topit,se adaoga mai departe galbenusurile si faina.
Aluatul bine mixat se intinde uniform pe o tava captusita cu hirtie de copt.
Pt. umplutura se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vaniliat pina ce zaharul sa topit(ca. 5 min.),se adaoga nucile macinate si scortisoara si se amesteca totul bine.
Albusurile se bat spuma,pina ce spuma devine tare si nu mai curge.1/3 in masa de albusuri se amesteca cu masa de galbenusuri si nuci, iar restul spumei de albus se mesteca cu atentie,doar cu o lingura in aceeasi masa.
Intai pune un strat de gem de caise sau gustui sau ce vreti voi... eu am pus de gutui, asta sa se fixeze mai bine blatul de crema de albusuri.
Umplutura se toarna peste aluat si stratul de gem si se intinde uniform.
Totul se da la copt pt. cam 25 min.
Se scoate tava si se trage prajitura cu hartie de copt cu tot pe gratarul de bucatarie. Se taie bucatele dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri cu scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Faina se amesteca cu praful de copt.Untul care are temp. camerei se freaca bine cu zaharul pina ce zaharul sa topit,se adaoga mai departe galbenusurile si faina.
Aluatul bine mixat se intinde uniform pe o tava captusita cu hirtie de copt.
Pt. umplutura se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vaniliat pina ce zaharul sa topit(ca. 5 min.),se adaoga nucile macinate si scortisoara si se amesteca totul bine.
Albusurile se bat spuma,pina ce spuma devine tare si nu mai curge.1/3 in masa de albusuri se amesteca cu masa de galbenusuri si nuci, iar restul spumei de albus se mesteca cu atentie,doar cu o lingura in aceeasi masa.
Intai pune un strat de gem de caise sau gustui sau ce vreti voi... eu am pus de gutui, asta sa se fixeze mai bine blatul de crema de albusuri.
Umplutura se toarna peste aluat si stratul de gem si se intinde uniform.
Totul se da la copt pt. cam 25 min.
Se scoate tava si se trage prajitura cu hartie de copt cu tot pe gratarul de bucatarie. Se taie bucatele dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri cu scortisoara" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany