Fursecuri cu Nuca Ella

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Nuca Ella

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • coaja si sucul de la o lamaie mare
  • gem de caise
  • nuca pisata pentru decor
  • albus de ou pentru uns

Mod de preparare

Faina si untul se pun intr-un castron si se freaca intre palmi pana se formeaza faramituri de aluat, se adauga apoi zaharul pudra, oul si coaja si zeama de lamaie si se framanta sa fie un aluat potirvit. Se inveleste i folie si se da la frigider putin. Eu de regula pregatesc aluatul seara si coc a doua zi cand am timp.

Se intinde o foaie de aluat subtire (2-3 mm) si se taie cu ajutorul unui pahar de vin (sau forma de taiat biscuiti). Dupa ce ati taiat toate rotocoalele de aluat, o jumatate din ele se mai decupeaza odata, pe mijloc, cu un degetar sau cu o alta forma de taiat biscuiti dar mult mai mica. Se ung cu albus de ou rotocoalele decupate pe mijloc si apoi se presara nuca pisata peste ele.

Se coc toate la foc potrivit pana devin aurii. Se scot, se lasa la racit si apoi se fac perechi, lipindu-le cu gem de caise. Se pudreaza cu zahar praf simplu sau amestecat cu vanilie si coaja de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta spiralata cu legume...de post
Bucataras.RO

Tarta spiralata cu legume...de post

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

Tarta spiralata cu legume...de post
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola