Fursecuri cu Nuca Ella

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Nuca Ella

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • coaja si sucul de la o lamaie mare
  • gem de caise
  • nuca pisata pentru decor
  • albus de ou pentru uns

Mod de preparare

Faina si untul se pun intr-un castron si se freaca intre palmi pana se formeaza faramituri de aluat, se adauga apoi zaharul pudra, oul si coaja si zeama de lamaie si se framanta sa fie un aluat potirvit. Se inveleste i folie si se da la frigider putin. Eu de regula pregatesc aluatul seara si coc a doua zi cand am timp.

Se intinde o foaie de aluat subtire (2-3 mm) si se taie cu ajutorul unui pahar de vin (sau forma de taiat biscuiti). Dupa ce ati taiat toate rotocoalele de aluat, o jumatate din ele se mai decupeaza odata, pe mijloc, cu un degetar sau cu o alta forma de taiat biscuiti dar mult mai mica. Se ung cu albus de ou rotocoalele decupate pe mijloc si apoi se presara nuca pisata peste ele.

Se coc toate la foc potrivit pana devin aurii. Se scot, se lasa la racit si apoi se fac perechi, lipindu-le cu gem de caise. Se pudreaza cu zahar praf simplu sau amestecat cu vanilie si coaja de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici