Fursecuri cu Nuca

Complexitate
redusa
Fursecuri cu Nuca

Ingrediente

  • Pentru cca 40 buc:
  • -125 g unt moale
  • -50 g zahar pudra
  • -1 praf de sare
  • -1 galbenus
  • -1 lingura vin alb
  • -2 linguri lapte dulce
  • -vanilie (esenta sau 1 plic de zahar vanilat)
  • -faina cat cuprinde (cca 250 g)
  • -1 lingurita praf de copt
  • Pentru finisat:
  • -1 albus, usor batut
  • -60 g nuca, tocata grosier + 1-2 linguri zahar

Mod de preparare

Pregatiti partea exterioara a tavile de chec sau de paine: fie le tapetati cu ulei si presarati faina, fie le inveliti cu hartie de copt. Lasati in asteptare.

Mixati untul cu zaharul si sarea pana obtineti o crema spumoasa.
Inglobati galbenusul, apoi vinul, laptele, vanilia si mixati pana la omogenizare.

Cerneti 200 g faina impreuna cu praful de copt si adaugati la compozitia de mai sus. Amestecati, iar daca aluatul o cere mai puneti cateva linguri de faina, astfel incat sa obtineti un aluat compact, nelipicios si care poate fi intins.

Impartiti aluatul in 2-3 parti pentru a lucra mai usor.
Intindeti o parte intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm.
Indreptati marginile.

Taiati foaia in fasii, late de cca 1 deget si lungi cat baza tavi folosite.
Ungeti-le cu albus, presarati cu amestecul de nuca si zahar si presati usor nuca cat sa se fixeze in aluat.

Puneti fasiile usor distantate pe fundul tavilor pregatite, iar acestea intr-o tava normala, tapetata si ea cu hartie de copt.
Procedati la fel si cu restul aluatului.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte si incep doar sa se aureasca usor pe margini.

Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca putin, apoi transferati cu grija pe un gratar (sunt foarte fragede si se rup usor) si lasati la racit.

Pastrati-le in cutii cu capac.

Serviti a doua zi.
Fragede si delicioase. Sunt mai bune a doua zi, dar cu mult mai bune in zilele urmatoare, timp in care se fragezesc.

Reteta preluata din cartea de bucate a Sandei Marin, dar modificata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura