Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Ingrediente

  • 2 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 9 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac alimentar, sucul unei jumatati de lamaie, coaja de la 1/2 lamaie, faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt (80%grasime)
  • 300 g zahar tos
  • 4 linguri faina sau amidon alimentar
  • 1+1 cana apa
  • o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Ingredientele pentru fursecuri se amesteca in ordinea enumerarii. Faina se aduga pana in momentul in care aluatul nu se mai tine de mana. Din acest aluat se taie fursecuri cu diferite forme. Se coc la foc mic, pe hartie de copt, aprox. 10 minute.

Crema: Zaharul se pune intr-o oala, de preferat cu fundul dublu, impreuna cu o lingura de apa, pana cand se topeste si capata o culoare frumoasa de caramel.

Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc mic, sa se dizolve tot caramelul - care in contact cu apa rece, s-a solidificat.

Faina (sau amidonul) se desfac intr-o cana cu apa rece.
De preferat, faina se cerne inainte de aceasta operatiune, ca sa nu se faca cocoloase. Se toarna faina peste sosul caramel si se fierb impreuna, la foc mic, aprox. 15 minute. Nu uitati sa amestecati destul de des.

Se lasa sa se raceasca bine.

Intre timp, untul se freaca spumos cu esenta de rom. Se adauga crema caramel si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca vreti, mai puteti adauga esenta de rom.

Se lipesc fursecurile cu aceasta crema si se lasa la rece pana a doua zi, ca sa se aseze gusturile si sa se fragezeasca.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni

Eu cand gasesc in piata fructe aromate si proaspete, de sezon, nu ma pot abtine sa nu iau o cantitate mai mare. Imi place...

Desert prajitura bicolora cu crema de lamaie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!