Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Ingrediente

  • 2 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 9 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac alimentar, sucul unei jumatati de lamaie, coaja de la 1/2 lamaie, faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • 200 g unt (80%grasime)
  • 300 g zahar tos
  • 4 linguri faina sau amidon alimentar
  • 1+1 cana apa
  • o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Ingredientele pentru fursecuri se amesteca in ordinea enumerarii. Faina se aduga pana in momentul in care aluatul nu se mai tine de mana. Din acest aluat se taie fursecuri cu diferite forme. Se coc la foc mic, pe hartie de copt, aprox. 10 minute.

Crema: Zaharul se pune intr-o oala, de preferat cu fundul dublu, impreuna cu o lingura de apa, pana cand se topeste si capata o culoare frumoasa de caramel.

Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc mic, sa se dizolve tot caramelul - care in contact cu apa rece, s-a solidificat.

Faina (sau amidonul) se desfac intr-o cana cu apa rece.
De preferat, faina se cerne inainte de aceasta operatiune, ca sa nu se faca cocoloase. Se toarna faina peste sosul caramel si se fierb impreuna, la foc mic, aprox. 15 minute. Nu uitati sa amestecati destul de des.

Se lasa sa se raceasca bine.

Intre timp, untul se freaca spumos cu esenta de rom. Se adauga crema caramel si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca vreti, mai puteti adauga esenta de rom.

Se lipesc fursecurile cu aceasta crema si se lasa la rece pana a doua zi, ca sa se aseze gusturile si sa se fragezeasca.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura