Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

2 oua
6 linguri zahar tos
9 linguri ulei
1 lingurita amoniac alimentar, sucul unei jumatati de lamaie, coaja de la 1/2 lamaie, faina
Ingrediente pentru crema:
200 g unt (80%grasime)
300 g zahar tos
4 linguri faina sau amidon alimentar
1+1 cana apa
o fiola esenta de rom

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Ingredientele pentru fursecuri se amesteca in ordinea enumerarii. Faina se aduga pana in momentul in care aluatul nu se mai tine de mana. Din acest aluat se taie fursecuri cu diferite forme. Se coc la foc mic, pe hartie de copt, aprox. 10 minute.

Crema: Zaharul se pune intr-o oala, de preferat cu fundul dublu, impreuna cu o lingura de apa, pana cand se topeste si capata o culoare frumoasa de caramel.

Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc mic, sa se dizolve tot caramelul - care in contact cu apa rece, s-a solidificat.

Faina (sau amidonul) se desfac intr-o cana cu apa rece.
De preferat, faina se cerne inainte de aceasta operatiune, ca sa nu se faca cocoloase. Se toarna faina peste sosul caramel si se fierb impreuna, la foc mic, aprox. 15 minute. Nu uitati sa amestecati destul de des.

Se lasa sa se raceasca bine.

Intre timp, untul se freaca spumos cu esenta de rom. Se adauga crema caramel si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca vreti, mai puteti adauga esenta de rom.

Se lipesc fursecurile cu aceasta crema si se lasa la rece pana a doua zi, ca sa se aseze gusturile si sa se fragezeasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fursecuri cu Crema de Zahar Ars" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

robert55
•  07.12.2015 06:08:12

Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: robertionita55@gmail.com

miki10269
•  01.09.2013 04:34:14

au iesit buni, dar data viitoare voi pune 5 linguri de maizena, pentru cantitatea de apa cu zahar ars.

miki10269
•  22.08.2013 18:23:21

cam cite fursecuri ies din cantitatea de aluat?

alina_i
•  29.03.2010 17:28:07

daniela36alina - mi s-a parut mai la mintea cocosului sa zic "1+1" decat "2" :p
Pana la urma care e problema? Ca oricum ai face, 1+1 tot 2 fac...
Sper ca ai incercat fursecurile si chiar daca te-am supus si unui mic test de matematica - au si placut :D

daniela36alina
•  28.03.2010 18:06:42

vreau sa incerc ca arata tare bine.baietelul meu de 4 ani se uita cu mn la retete si a sp "pe asta s-o faci":))

daniela36alina
•  28.03.2010 18:05:32

1+1 cana apa,adica 2 cani? dc nu spui asa?:P

lucia_bp
•  04.11.2009 14:32:27

Le-am facut !
Sunt grozave !
Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fursecuri cu Crema de Zahar Ars