Ingrediente
● 300 g faina, de preferat tip 550 |
● 50 g ciocolata amaruie rasa |
● 50 g nuci macinate |
● 200 g unt la temperatura camerei |
● 100 g zahar pudra |
● 1 galbenus |
● 1 lingura cacao |
● 1 lingura coniac |
● rom sau lapte |
● Pentru decor: |
● 1-2 linguri cacao pudra |
● 50 g ciocolata amaruie |
Mod de preparare
Frecati spuma untul si zaharul, apoi adaugati, omogenizand de fiecare data, galbenusul, coniacul (romul sau laptele), cacao cernuta, nucile macinate, ciocolata rasa si la sfarsit, faina cernuta, pusa treptat.
Framantati bine, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Luati bucati de aluat, modelati-le sub forma de sul cu o grosime de circa 1, 5-2 cm si taiati rulouri mici de 4-5 cm lungime.
Asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 10-15 min, la 170 grade sau pana ce sunt coapte.
Scoateti-le din tava pe un gratar si lasati la racit, apoi pudrati-le cu cacao praf.
Intre timp, topiti la bain-marie ciocolata, turnati-o intr-un pos cu un dui mic si decorati dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri cu Ciocolata (II)" nu uita sa ii faci un review.
Framantati bine, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 30 min.
Luati bucati de aluat, modelati-le sub forma de sul cu o grosime de circa 1, 5-2 cm si taiati rulouri mici de 4-5 cm lungime.
Asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 10-15 min, la 170 grade sau pana ce sunt coapte.
Scoateti-le din tava pe un gratar si lasati la racit, apoi pudrati-le cu cacao praf.
Intre timp, topiti la bain-marie ciocolata, turnati-o intr-un pos cu un dui mic si decorati dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fursecuri cu Ciocolata (II)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany