Fursecuri cu Chipsuri de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu Chipsuri de Ciocolata

Ingrediente

  • - 150 g unt nesarat, moale
  • - 125 g zahar brun
  • - 100 g zahar tos
  • - 2 lingurite cu esenta de vanilie
  • - 1 ou rece (proaspat scos din frigider)
  • - 1 galbenus rece (proaspat scos din frigider)
  • - 300 g faina alba proaspat cernuta
  • - 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • - 325 g chipsuri de ciocolata sau bucati de ciocolata

Mod de preparare

- Se pregatesc toate ingredientele (eu am folosit un amestec de 200 g chipsuri de ciocolata si 125 g bucati de ciocolata).
- Se incalzeste cuptorul la 170 grade c.
- Se tapeteaza o tava mare pentru cuptor cu hartie de copt.

- Se amesteca intr-un bol faina si bicarbonatul. Se incorporeaza in acest amestec chipsurile / bucatelele de ciocolata.
- Se pune zaharul brun si zaharul tos intr-un bol. Se adauga untul topit si racorit. Se mixeaza amestecul.

- Se mixeaza intr-un bol oul rece, galbenusul rece si esenta de vanilie pana cand amestecul devine cremos, spumos.

- Se amesteca cele doua compozitii pregatite anterior (zaharul mixat in prealabil cu untul si oul, galbenusul mixate cu esenta de vanilie). In amestecul omogen obtinut se incorporeaza treptat compozitia solida (amestecul de faina, bicarbonat de sodiu, chipsuri / bucati de ciocolata).

- Se iau din compozitie mici cantitati de aluat cu o lingura rotunda de 60 ml pentru inghetata si se aseaza in tava pregatita, la distanta de 8 cm unele de altele (daca nu doriti sa folositi o lingura pentru inghetata, puteti portiona si modela aluatul cu palmele).

- Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit timp de 15 - 17 minute sau pana cand sunt usor rumenite la suprafata (intre timp, pana se coc primele fursecuri, compozitia se pastreaza la frigider).

- Fursecurile coapte se lasa sa se raceasca in tava timp de aproximativ 5 minute inainte de a le aseza pe un gratar (imediat ce le scoateti din cuptor, fursecurile sunt moi si se deformeaza usor la atingere insa dobandesc consistenta in cateva minute).

- Fursecurile se pot pastra timp de 3 - 5 zile in cutii de tabla bine inchise.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 16 fursecuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
3
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Cartofi aurii
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura