- Se pregatesc toate ingredientele (eu am folosit un amestec de 200 g chipsuri de ciocolata si 125 g bucati de ciocolata).
- Se incalzeste cuptorul la 170 grade c.
- Se tapeteaza o tava mare pentru cuptor cu hartie de copt.
- Se amesteca intr-un bol faina si bicarbonatul. Se incorporeaza in acest amestec chipsurile / bucatelele de ciocolata.
- Se pune zaharul brun si zaharul tos intr-un bol. Se adauga untul topit si racorit. Se mixeaza amestecul.
- Se mixeaza intr-un bol oul rece, galbenusul rece si esenta de vanilie pana cand amestecul devine cremos, spumos.
- Se amesteca cele doua compozitii pregatite anterior (zaharul mixat in prealabil cu untul si oul, galbenusul mixate cu esenta de vanilie). In amestecul omogen obtinut se incorporeaza treptat compozitia solida (amestecul de faina, bicarbonat de sodiu, chipsuri / bucati de ciocolata).
- Se iau din compozitie mici cantitati de aluat cu o lingura rotunda de 60 ml pentru inghetata si se aseaza in tava pregatita, la distanta de 8 cm unele de altele (daca nu doriti sa folositi o lingura pentru inghetata, puteti portiona si modela aluatul cu palmele).
- Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit timp de 15 - 17 minute sau pana cand sunt usor rumenite la suprafata (intre timp, pana se coc primele fursecuri, compozitia se pastreaza la frigider).
- Fursecurile coapte se lasa sa se raceasca in tava timp de aproximativ 5 minute inainte de a le aseza pe un gratar (imediat ce le scoateti din cuptor, fursecurile sunt moi si se deformeaza usor la atingere insa dobandesc consistenta in cateva minute).
- Fursecurile se pot pastra timp de 3 - 5 zile in cutii de tabla bine inchise.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 16 fursecuri.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii