Fursecuri cu Chipsuri de Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu Chipsuri de Ciocolata

Ingrediente

  • - 150 g unt nesarat, moale
  • - 125 g zahar brun
  • - 100 g zahar tos
  • - 2 lingurite cu esenta de vanilie
  • - 1 ou rece (proaspat scos din frigider)
  • - 1 galbenus rece (proaspat scos din frigider)
  • - 300 g faina alba proaspat cernuta
  • - 1/2 lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • - 325 g chipsuri de ciocolata sau bucati de ciocolata

Mod de preparare

- Se pregatesc toate ingredientele (eu am folosit un amestec de 200 g chipsuri de ciocolata si 125 g bucati de ciocolata).
- Se incalzeste cuptorul la 170 grade c.
- Se tapeteaza o tava mare pentru cuptor cu hartie de copt.

- Se amesteca intr-un bol faina si bicarbonatul. Se incorporeaza in acest amestec chipsurile / bucatelele de ciocolata.
- Se pune zaharul brun si zaharul tos intr-un bol. Se adauga untul topit si racorit. Se mixeaza amestecul.

- Se mixeaza intr-un bol oul rece, galbenusul rece si esenta de vanilie pana cand amestecul devine cremos, spumos.

- Se amesteca cele doua compozitii pregatite anterior (zaharul mixat in prealabil cu untul si oul, galbenusul mixate cu esenta de vanilie). In amestecul omogen obtinut se incorporeaza treptat compozitia solida (amestecul de faina, bicarbonat de sodiu, chipsuri / bucati de ciocolata).

- Se iau din compozitie mici cantitati de aluat cu o lingura rotunda de 60 ml pentru inghetata si se aseaza in tava pregatita, la distanta de 8 cm unele de altele (daca nu doriti sa folositi o lingura pentru inghetata, puteti portiona si modela aluatul cu palmele).

- Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit timp de 15 - 17 minute sau pana cand sunt usor rumenite la suprafata (intre timp, pana se coc primele fursecuri, compozitia se pastreaza la frigider).

- Fursecurile coapte se lasa sa se raceasca in tava timp de aproximativ 5 minute inainte de a le aseza pe un gratar (imediat ce le scoateti din cuptor, fursecurile sunt moi si se deformeaza usor la atingere insa dobandesc consistenta in cateva minute).

- Fursecurile se pot pastra timp de 3 - 5 zile in cutii de tabla bine inchise.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 16 fursecuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
2
Dulciuri

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
3
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos