Fursecuri Cremino

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri Cremino

Ingrediente

  • 00 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 2 oua
  • vanilie
  • 450 gr faina
  • 1plic praf de copt
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • alune intregi (nuca) sare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190-200 c.
Se bat impreuna untul (la temperatura camerei) si zaharul atat cat sa se omogenizeze, cu viteza mixerului mica sau medie. Se adauga ouale si esenta de vanilie. Praful de copt se amesteca bine cu faina si sarea (eu am uitata sa pun sare ... si se adauga in compozitie, mentinand mixerul la viteza mica.

Se mai amesteca atat cat sa se omogenizeze intreaga compozitie. Aluatul va fi foarte cremos, nu este necesara mai multa faina!

Din compozitie se ia cu lingurita aluat cat o nuca, se formeaza o biluta, (sau se pot pune in tava pur si simplu fara nici o modelare in prealabil si fara tavalirea prin zaharul tos) se tavaleste prin zahar tos pentru a obtine forma de fursec.

Am scos alune dintr-o ciocolata cu alune iar ciocolata am topit-o si cu ea am decorat cateva fursecuri. Se aseaza in tava tapetata cu hartie, avand grija sa se lase indeajuns spatiu intre fursecuri, pentru ca ele cresc si se intind muuuuuuult.


Se lasa circa 10-15 minute in cuptor
Pudrate cu zahar sau glazurate cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura