Fursecuri Cremino

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri Cremino

Ingrediente

  • 00 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 2 oua
  • vanilie
  • 450 gr faina
  • 1plic praf de copt
  • zeama de la o portocala
  • coaja de la o portocala
  • alune intregi (nuca) sare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190-200 c.
Se bat impreuna untul (la temperatura camerei) si zaharul atat cat sa se omogenizeze, cu viteza mixerului mica sau medie. Se adauga ouale si esenta de vanilie. Praful de copt se amesteca bine cu faina si sarea (eu am uitata sa pun sare ... si se adauga in compozitie, mentinand mixerul la viteza mica.

Se mai amesteca atat cat sa se omogenizeze intreaga compozitie. Aluatul va fi foarte cremos, nu este necesara mai multa faina!

Din compozitie se ia cu lingurita aluat cat o nuca, se formeaza o biluta, (sau se pot pune in tava pur si simplu fara nici o modelare in prealabil si fara tavalirea prin zaharul tos) se tavaleste prin zahar tos pentru a obtine forma de fursec.

Am scos alune dintr-o ciocolata cu alune iar ciocolata am topit-o si cu ea am decorat cateva fursecuri. Se aseaza in tava tapetata cu hartie, avand grija sa se lase indeajuns spatiu intre fursecuri, pentru ca ele cresc si se intind muuuuuuult.


Se lasa circa 10-15 minute in cuptor
Pudrate cu zahar sau glazurate cu ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Desert baclava
Bucataras.RO

Desert baclava

Pentru ca este toamna si au fost nuci din belsug anul acesta, nu se putea sa nu fac si o baclava, desi stiu sigur ca am mai...

Desert baclava
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai