Amestecam faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam untul (aflat la temperatura camerei) impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Adaugam si oul si continuam sa amestecam. Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat consistent. Oprim 3 linguri din acest aluat si adaugam cacao (din acest aluat vom modela nasul si urechiusele). Dam cele doua bile de aluat la frigider.
Intre timp pregatim umplutura. Am amestecat 4 linguri de nuca de cocos cu un pumn de nuci macinate, cateva stafide si o lingura de cacao si cateva linguri de lapte.
Din aluatul alb rupem bucati pe care le rulam incercand sa obtinem o forma rotunda. In mijloc punem umplutura si strangem marginile aluatului catre interior, obtinand astfel o bila. Dam o forma cat mai rotunda fursecului nostru si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Din aluatul maro formam bilute mici care vor fi nasul si bucati ovale plate, mai mari care vor fi urechiusele. Ochii vor fi fulgii de ciocolata.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Cand incep sa se rumeneasca baza, fursecurile sunt gata.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii