Fursecuri Catelusi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Fursecuri Catelusi

Ingrediente

  • 1oo grame unt
  • 150 grame zahar (initial 190)
  • 1 ou
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 260 grame faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • cativa fulgi de ciocolata (decor pentru ochi)
  • nuca de cocos, nuca, stafide, cacao, lapte (umplutura)

Mod de preparare

Amestecam faina impreuna cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam untul (aflat la temperatura camerei) impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa. Adaugam si oul si continuam sa amestecam. Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat consistent. Oprim 3 linguri din acest aluat si adaugam cacao (din acest aluat vom modela nasul si urechiusele). Dam cele doua bile de aluat la frigider.

Intre timp pregatim umplutura. Am amestecat 4 linguri de nuca de cocos cu un pumn de nuci macinate, cateva stafide si o lingura de cacao si cateva linguri de lapte.

Din aluatul alb rupem bucati pe care le rulam incercand sa obtinem o forma rotunda. In mijloc punem umplutura si strangem marginile aluatului catre interior, obtinand astfel o bila. Dam o forma cat mai rotunda fursecului nostru si il punem in tava tapetata cu hartie de copt. Din aluatul maro formam bilute mici care vor fi nasul si bucati ovale plate, mai mari care vor fi urechiusele. Ochii vor fi fulgii de ciocolata.

Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Cand incep sa se rumeneasca baza, fursecurile sunt gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Mere fara Blat
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa