Fursecuri (Biscuiti) cu Mac

Complexitate
redusa
Fursecuri (Biscuiti) cu Mac

Ingrediente

  • pentru o tava mare
  • aluat
  • 150 gr faina
  • un varf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • umplutura
  • 120 gr mac
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • cateva picaturi aroma de vanilie

Mod de preparare

Se prepara aluatul, amestecand bine toate ingredientele. Trebuie sa fie un aluat nici moale, nici tare. Daca ni se pare cam moale aluatul, se adauga faina. Mie mi s-a parut cam moale si am adaugat faina. Aluatul se pune intr-o folie alimentara si se da la rece, aproximativ 30 de minute.

Umplutura:
Se macina macul, se pune la fiert (la foc mic) cu zaharul si laptele, mai putin esenta de vanilie. Cand devine o compozitie cremoasa, laptele scade, se scoate de pe foc.

La sfarsit se adauga si esenta sau aroma de vanilie, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate aluatul din frigider, se intinde o foaie dreptunghiulara groasa cam de 0,5 cm. eventual pe o foaie de hartie de cuptor, apoi deasupra pe toata suprafata se intinde crema de mac.

Se ruleaza bine, apoi rulada infasurata cu hartia de cuptor (sau o folie alimentara) , asa intreaga se pune in congelator. Se tine cam 20-30 minute pana cand se intareste suficient. Asa, cand taiem dupa aceea in felii, nu se vor turti si raman rotunde. Se scoate din congelator si se taie late felii cam de 1-1,5 cm.

Se pun in tava, se coc in cuptorul incalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc
Cand am vazut fursecurile facute de Liana10 pe blogul ei, mi-a ramas gandul la ele.

Eu le-am facut doar din jumatate cantitate ingrediente. Chiar daca in compozitia aluatului se punea 1 ou, am preferat sa-l pun oricum, dupa mine era nevoie. La umplutura ea a pus mac impreuna cu migdale, eu am pus doar mac.

Aceasta reteta este asa cum le-am facut eu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Prajitura cu cirese si branza de vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu cirese si branza de vaci

Prajitura cu cirese si branza de vaci
Parteneri
Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa
Bucataras.RO

Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa

Vopsesc de multi ani ouale cu coji de ceapa si au iesit bine de fiecare data. Culoarea mai roscata o vor dobandi ouale care...

Reteta de oua de Paste vopsite cu coji de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala