Frigarui din Fructe

Complexitate
redusa
Frigarui din Fructe

Ingrediente

  • 1 mar
  • 1 para
  • 12 capsuni
  • 1 buc ananas proaspat (sau o conserva de ananas)
  • 1 ciorchine de strugure
  • 1 banana
  • 2 nuci de cocos (sau nuca de cocos macinata si uscata si lapte de cocos)
  • 100 grame faina
  • 3 linguri de unt
  • 20 grame scortisoara
  • 1 ou
  • 12 buc betisoare de frigarui (din lemn, bambus)
  • 100 grame miere
  • 100 grame nuca macinata sau migdale macinate

Mod de preparare

O reteta gustoasa si foarte rapida. o servim la micul dejun sau la desert, oricind este o reteta delicioasa, din fructe proaspete pe care le alegem in functie de sezon si dupa preferinte.

Spalam fructele, le decojim si le taiem bucatele. Nuca de cocos o spargem cu grija astfel incit sa nu ne curga laptele din ea, punem laptele intr-un recipient si radem miezul in alt recipient.

Punem bucatile de fructe pe betisoarele de frigarui. Este foarte distractiv sa faceti aceasta operatiune impreuna cu copiii dar avand grija sa nu se intepe in betisoarele de frigarui. Eu am pregatit aceasta retete impreuna cu Alessia, nepoata mea pasionata de bucatarie!

Pe un platou amestecam faina cu scortisoara, in alt recipient amestecam oul cu laptele de cocos (sau orice alt lapte, preferabil vegetal-cel de ovaz este delicios!).

Trecem fiecare frigaruie prin amestecul de faina cu scortisoara.
Apoi prin amestecul de ou cu lapte.
Presaram nuca de cocos.

Punem o lingura de unt in tigaie si dupa ce se topeste punem frigaruile in tigaie si le prajim cite 2-3 minute pe fiecare parte. Intr-o tigaie intra cam 4 frigarui in acelasi timp. Dupa ce prajim fiecare transa de frigarui mai adaugam cite 1 lingura de unt la topit.

Dupa ce prajim toate frigaruile, punem mierea intr-o tigaie si o incalzim la temperatura mica (nu mai mult de 40 de grade), adaugam nuca /migdalele macinate si amestecam. Coacem pe aragaz pina cind amestecul devine fluid. Cu acest sos ornam frigaruile. Pofta Buna!

Daca va ramin fructe si nu mai aveti chef de frigarui, le puteti folosi la o salata de fructe (asa cum am facut eu).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie