Frigarui din Fructe

Complexitate
redusa
Frigarui din Fructe

Ingrediente

  • 1 mar
  • 1 para
  • 12 capsuni
  • 1 buc ananas proaspat (sau o conserva de ananas)
  • 1 ciorchine de strugure
  • 1 banana
  • 2 nuci de cocos (sau nuca de cocos macinata si uscata si lapte de cocos)
  • 100 grame faina
  • 3 linguri de unt
  • 20 grame scortisoara
  • 1 ou
  • 12 buc betisoare de frigarui (din lemn, bambus)
  • 100 grame miere
  • 100 grame nuca macinata sau migdale macinate

Mod de preparare

O reteta gustoasa si foarte rapida. o servim la micul dejun sau la desert, oricind este o reteta delicioasa, din fructe proaspete pe care le alegem in functie de sezon si dupa preferinte.

Spalam fructele, le decojim si le taiem bucatele. Nuca de cocos o spargem cu grija astfel incit sa nu ne curga laptele din ea, punem laptele intr-un recipient si radem miezul in alt recipient.

Punem bucatile de fructe pe betisoarele de frigarui. Este foarte distractiv sa faceti aceasta operatiune impreuna cu copiii dar avand grija sa nu se intepe in betisoarele de frigarui. Eu am pregatit aceasta retete impreuna cu Alessia, nepoata mea pasionata de bucatarie!

Pe un platou amestecam faina cu scortisoara, in alt recipient amestecam oul cu laptele de cocos (sau orice alt lapte, preferabil vegetal-cel de ovaz este delicios!).

Trecem fiecare frigaruie prin amestecul de faina cu scortisoara.
Apoi prin amestecul de ou cu lapte.
Presaram nuca de cocos.

Punem o lingura de unt in tigaie si dupa ce se topeste punem frigaruile in tigaie si le prajim cite 2-3 minute pe fiecare parte. Intr-o tigaie intra cam 4 frigarui in acelasi timp. Dupa ce prajim fiecare transa de frigarui mai adaugam cite 1 lingura de unt la topit.

Dupa ce prajim toate frigaruile, punem mierea intr-o tigaie si o incalzim la temperatura mica (nu mai mult de 40 de grade), adaugam nuca /migdalele macinate si amestecam. Coacem pe aragaz pina cind amestecul devine fluid. Cu acest sos ornam frigaruile. Pofta Buna!

Daca va ramin fructe si nu mai aveti chef de frigarui, le puteti folosi la o salata de fructe (asa cum am facut eu).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Pizza cu chorizo
Bucataras.RO

Pizza cu chorizo

A zis cineva pizza? Hop si eu! Mie doar sa imi zica cineva de pizza, ca imediat ma pun pe treaba! Ne place foarte, foarte...

Pizza cu chorizo
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!