Pentru mine, friganelele, gogosile, mirosul de vinete coapte si aroma de dulceata care fierbe sunt o parte din aromele copilariei. Nu am mai facut demult friganele si toata lumea ar fi mancat ceva dulce, asa ca am pregatit cateva, folosind o paine mai veche. Unii le-au mancat cu zahar pudra, altii simple, altii cu smantana mai grasa si gem de mure de casa.
Mod de preparare:
Intr-un castron mai inalt, se bat cu un tel ouale cu laptele si un praf de sare.
Se feliaza o paine mai veche (de o zi sau doua), apoi se scufunda fiecare felie in amestecul de oua cu lapte si se scoate repede pe o farfurie.
Cand eram mici, tata prajea friganelele intr-un tuci cu ulei incins, acum i-am rasfatat eu pentru ai mei si le-am pregatit intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei incins. Ce-i drept, tot tata le face cele mai bune.
Timp: aprox 30min
Portii: 6
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/05/friganele.html
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii