Aluatul:
Topim untul.
Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul topit, apoi laptele.
Cernem faina, incepem sa o incorporam treptat cu praful de copt si sarea.
La final punem vanilia, framantam pana obtinem un aluat omogem si usor de lucrat. Il lasam deoparte, pana pregatim umplutura, in bucatarie.
Umplutura:
Batem spuma ouale cu zaharul, apoi punem smantana.
Adaugam vanilie, coaja rasa de lamaie, iar la final branza faramitata. Mixam usor pana obtinem o crema.
Rupem jumatate din aluat, intindem o foaie subtire.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, punem foaia de aluat, o intepam cu furculita.
Turnam umplutura, o nivelam, apoi presaram stafidele.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, o intepam cu furculita. O lasam putin mai mare foaia, sa putem acoperi usor si pe peretii tavii.
Introducem tava in cuptorul incins, reglam o temperatura potrivita, lasam prajitura in cuptor pana se rumeneste deasupra.
upa 25-30 de minute, deschidem usa cuptorului sa verificam cat de coapta este.
O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se raceasca, portionam si servim.
Sa aveti pofta.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn preparat extraordinar de gustos!
Somon cu sos aioli in pergamentMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii