Pentru foi:
Frecati bine galbenusurile cu zaharul, adaugati treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta de vanilie. Eu am folosit fulgi de ovaz.
 Impartiti amestecul in 4 si lasati-l sa se odihneasca 30 min. 
 Dupa timpul de asteptare, bateti spuma cele 6 albusuri si incorporati-le usor in compozitia de mai sus. 
 Tapetati cu hartie de copt o tava de tort (diametrul 26-28 cm), puneti 1 parte din amestec si dati-i o forma rotunda prin nivelare. 
 Dati la cuptorul incalzit, pentru 15-20 min, la foc potrivit, pana capata o tenta aurie. 
 Procedati identic si cu celelalte 3 parti din amestec. 
Pentru crema:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati sarea, faina si pe rand din lapte, avand griza sa nu se formeze cocoloase. Pui la fiert, la bain-marie, amestecand continuu, cam 15-20 min, pana se leaga bine, apoi o lasi la racit.
 Intre timp bati spuma (tare) albusurile, apoi adaugi zaharul praf vanilat, zaharul vanilat si rebati albusurile. 
 Dupa ce s-a racit crema, incorporezi albusurile, amestecand usor, de jos in sus. 
 Umpli foile cu gem, crema, punand crema peste ultima foaie. 
 Ornezi cu ciocolata topita la bain-marie in care ai pus si unt. 
 
Se taie numai a doua zi. 

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii