Pentru foi:
Frecati bine galbenusurile cu zaharul, adaugati treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta de vanilie. Eu am folosit fulgi de ovaz.
Impartiti amestecul in 4 si lasati-l sa se odihneasca 30 min.
Dupa timpul de asteptare, bateti spuma cele 6 albusuri si incorporati-le usor in compozitia de mai sus.
Tapetati cu hartie de copt o tava de tort (diametrul 26-28 cm), puneti 1 parte din amestec si dati-i o forma rotunda prin nivelare.
Dati la cuptorul incalzit, pentru 15-20 min, la foc potrivit, pana capata o tenta aurie.
Procedati identic si cu celelalte 3 parti din amestec.
Pentru crema:
Frecati spuma galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati sarea, faina si pe rand din lapte, avand griza sa nu se formeze cocoloase. Pui la fiert, la bain-marie, amestecand continuu, cam 15-20 min, pana se leaga bine, apoi o lasi la racit.
Intre timp bati spuma (tare) albusurile, apoi adaugi zaharul praf vanilat, zaharul vanilat si rebati albusurile.
Dupa ce s-a racit crema, incorporezi albusurile, amestecand usor, de jos in sus.
Umpli foile cu gem, crema, punand crema peste ultima foaie.
Ornezi cu ciocolata topita la bain-marie in care ai pus si unt.
Se taie numai a doua zi.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii