Flognarde - Clafoutis cu Caise

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

4 oua intregi
125 gr zahar
80-100 gr faina
60 gr unt (eu margarina) din care 30 gr topit si 30 gr cuburi
250 ml lapte
400 gr de caise

Mod de preparare

Identica cu clafoutis-ul, dar care se numeste clafoutis numai daca e facut cu cirese cu simburi. Cu orice alt fruct (sau chiar legume) se numeste flognarde.

- se bat ouale spuma cu zaharul
- se adauga 30 gr unt topit
- se adauga faina si apoi laptele si se amesteca cu telul

Eu am adaugat si caisele taiate felii, dar se puteau pune in vas si se turna aluatul peste ele. Probabil ca traditional si corect e varianta 2, dar mie mi-a fost lene.

Se da vasul la cuptorul gata incalzit la 180 grade pt 40 min.

Se pudreaza cu zahar pudra cind e gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Flognarde - Clafoutis cu Caise" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Flognarde - Clafoutis cu Caise