Flanc cu Grapefruit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Flanc cu Grapefruit

Ingrediente

  • Cantitati pt 6 persoane
  • 250gr foetaj
  • 2 linguri faina pt intins
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar tos
  • crema de vanilie
  • supreme de grapefruit
  • jeleu sau dulceata de caise
  • Crema de vanilie
  • 2 oua
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 1/2 pahar zahar
  • 1 1/4 pahar lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa in doua vase albusurile de galbenusuri. In vasul cu galbenusuri adauga faina, treisferturi din cantitatea de zahar si vanilia. Amesteca bine, pana obtii o masa nisipoasa si adauga laptele putin cate putin pentru a nu face cocoloase.

Pune vasul pe foc mare si amesteca continuu 10 minute de cand incepe sa fiarba. Trage vasul la o parte si bate bine albusurile cu restul de zahar. Adauga spuma in vasul cu galbenusuri si amesteca usor pana la omogenizare. Aplica film alimentar direct pe suprafata cremei si pune la frigider pana coci foetajul.

Infaineaza blatul si intinde foetajul la o grosime de 1/2 cm. Decupeaza un dreptunghi si patru fasii corespunzatoare lungimii si latimii dreptunghiului. Pune in tava cu hartie de copt dreptunghiul de foetaj, unge marginile cu galbenus de ou si aplica pe fiecare margine fasiile decupate anterior.

Unge-le si pe acestea si presara un pic de zahar tos.
Tine la cuptor cu foc mare 10 minute si alte 3-4 minute la foc mediu. Scoate si lasa la racit. Scobeste interiorul si umple cu crema de vanilie. Afunda supremele de gapefruit si unge cu dulceata de caise sau un jeleu acrisor.

Taie felii corespunzatoare fiecarei supreme de grapefruit si pune la frigider pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Bulzul Godina
Bucataras.RO

Bulzul Godina

Nu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...

Bulzul Godina
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!