Se separa in doua vase albusurile de galbenusuri. In vasul cu galbenusuri adauga faina, treisferturi din cantitatea de zahar si vanilia. Amesteca bine, pana obtii o masa nisipoasa si adauga laptele putin cate putin pentru a nu face cocoloase.
Pune vasul pe foc mare si amesteca continuu 10 minute de cand incepe sa fiarba. Trage vasul la o parte si bate bine albusurile cu restul de zahar. Adauga spuma in vasul cu galbenusuri si amesteca usor pana la omogenizare. Aplica film alimentar direct pe suprafata cremei si pune la frigider pana coci foetajul.
Infaineaza blatul si intinde foetajul la o grosime de 1/2 cm. Decupeaza un dreptunghi si patru fasii corespunzatoare lungimii si latimii dreptunghiului. Pune in tava cu hartie de copt dreptunghiul de foetaj, unge marginile cu galbenus de ou si aplica pe fiecare margine fasiile decupate anterior.
Unge-le si pe acestea si presara un pic de zahar tos.
Tine la cuptor cu foc mare 10 minute si alte 3-4 minute la foc mediu. Scoate si lasa la racit. Scobeste interiorul si umple cu crema de vanilie. Afunda supremele de gapefruit si unge cu dulceata de caise sau un jeleu acrisor.
Taie felii corespunzatoare fiecarei supreme de grapefruit si pune la frigider pana la servire.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu ascund faptul ca am fost extrem de entuziasmata de aceasta provocare, acest concurs. Mie mi se pare de senzatie, in...
Bulzul GodinaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii