Flanc cu Grapefruit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Flanc cu Grapefruit

Ingrediente

  • Cantitati pt 6 persoane
  • 250gr foetaj
  • 2 linguri faina pt intins
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar tos
  • crema de vanilie
  • supreme de grapefruit
  • jeleu sau dulceata de caise
  • Crema de vanilie
  • 2 oua
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 1/2 pahar zahar
  • 1 1/4 pahar lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se separa in doua vase albusurile de galbenusuri. In vasul cu galbenusuri adauga faina, treisferturi din cantitatea de zahar si vanilia. Amesteca bine, pana obtii o masa nisipoasa si adauga laptele putin cate putin pentru a nu face cocoloase.

Pune vasul pe foc mare si amesteca continuu 10 minute de cand incepe sa fiarba. Trage vasul la o parte si bate bine albusurile cu restul de zahar. Adauga spuma in vasul cu galbenusuri si amesteca usor pana la omogenizare. Aplica film alimentar direct pe suprafata cremei si pune la frigider pana coci foetajul.

Infaineaza blatul si intinde foetajul la o grosime de 1/2 cm. Decupeaza un dreptunghi si patru fasii corespunzatoare lungimii si latimii dreptunghiului. Pune in tava cu hartie de copt dreptunghiul de foetaj, unge marginile cu galbenus de ou si aplica pe fiecare margine fasiile decupate anterior.

Unge-le si pe acestea si presara un pic de zahar tos.
Tine la cuptor cu foc mare 10 minute si alte 3-4 minute la foc mediu. Scoate si lasa la racit. Scobeste interiorul si umple cu crema de vanilie. Afunda supremele de gapefruit si unge cu dulceata de caise sau un jeleu acrisor.

Taie felii corespunzatoare fiecarei supreme de grapefruit si pune la frigider pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc