Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Complexitate
redusa
Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Ingrediente

  • 200 g zahar ecologic
  • 400 g lapte condensat indulcit (preferabil de casa)
  • 500 ml smantana pentru frisca (nu folositi smantana vegetala cu indulcitori)
  • 250 ml lapte integral
  • 6 oua ecologice
  • 2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare

Puneti zaharul intr-o cratita si la foc mic topiti acesta fara sa amestecati cu ustensile, miscati putin cratita pentru a distribui. Turnati-l intr-un vas termorezistent si acoperiti fundul acestuia cu zaharul topit. Preincalziti cuptorul la 170 c (gaz 3).

Intr-un blender puneti restul de ingrediente si pulsati pana cand acestea sunt amestecate bine apoi turnati in vas peste stratul de zahar. Puneti acesta intr-un altul mai mare si turnati apa fierbinte sa ajunga 3/4 din nivelul vasului cu flan.

Coaceti in cuptor 50 de minute apoi mutati focul la 180 c (gaz 4) si mai lasati inca 20-25 de minute. Scoateti vasul cu flan din apa si lasati sa se raceasca. Luati un platou sau farfurie mai mare decat vasul termorezistent puneti deasupra acestuia si cu grija tinand de ambele margini rasturnati flanul pe platou.

Portionati si puneti deasupra putin din sosul de zahar. Pastrati la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
5
Borsuri, supe, ciorbe

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Parteneri
Covrigei cu chimen si parmezan
Bucataras.RO

Covrigei cu chimen si parmezan

O reteta exceptionala de covrigei. Foarte gustosi si fragezi !

Covrigei cu chimen si parmezan
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate