Fitzoasa

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -5 oua
  • -1 cana de zahar
  • -3/4 cana ulei
  • -o cana si jumatate de faine
  • -lamaie rasa
  • Pt crema de vanilie:
  • -1 pachet de unt
  • -1,5 cana de zahar
  • -1 cana de faina
  • -1 l lapte
  • Pt crema de ness
  • -7 albusuri
  • -10 linguri de zahar topit pe foc
  • -o ligura si jumatate de ness

Mod de preparare

Blatul:
Se bat albusurile cu zaharul spuma, se pun galbenusurile frecate cu uleiul si un varf de cutit de amoniac si se amesteca cu mixerul. Se baga la cuptor intr-o tava mai inalta.

Crema de vanilie:
Se amesteca zaharul cu faina si se toarna laptele si untul amestecand continuu pe foc pana se ingroasa. Cand crema este fiarta se da jos de pe foc si se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul. La sfarsit se pune zahar vanilat si esenta de vanilie.
Crema se aseaza calduta peste blatul copt.

Crema de ness:
Cele 7 albusuri ramase de la crema de vanilie se bat spuma peste care se adauga repede cele 10 linguri de zahar topite pe foc si se amesteca f bine, apoi se adauga nessul.
Aceasta spuma se adauga peste crema de vanilie iar peste spuma se adauga nuci prajite si pisate. La sfarsit se baga la rece.
Se serveste pe farfurie cu lingurita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici