Blatul:
Se bat albusurile cu zaharul spuma, se pun galbenusurile frecate cu uleiul si un varf de cutit de amoniac si se amesteca cu mixerul. Se baga la cuptor intr-o tava mai inalta.
Crema de vanilie:
Se amesteca zaharul cu faina si se toarna laptele si untul amestecand continuu pe foc pana se ingroasa. Cand crema este fiarta se da jos de pe foc si se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul. La sfarsit se pune zahar vanilat si esenta de vanilie.
Crema se aseaza calduta peste blatul copt.
Crema de ness:
Cele 7 albusuri ramase de la crema de vanilie se bat spuma peste care se adauga repede cele 10 linguri de zahar topite pe foc si se amesteca f bine, apoi se adauga nessul.
Aceasta spuma se adauga peste crema de vanilie iar peste spuma se adauga nuci prajite si pisate. La sfarsit se baga la rece.
Se serveste pe farfurie cu lingurita.
Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamomReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii