Fitzoasa

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pt blat:
5 oua
1 cana de zahar
3/4 cana ulei
o cana si jumatate de faine
lamaie rasa
Pt crema de vanilie:
1 pachet de unt
1,5 cana de zahar
1 cana de faina
1 l lapte
Pt crema de ness
7 albusuri
10 linguri de zahar topit pe foc
o ligura si jumatate de ness

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:10min
Blatul:
Se bat albusurile cu zaharul spuma, se pun galbenusurile frecate cu uleiul si un varf de cutit de amoniac si se amesteca cu mixerul. Se baga la cuptor intr-o tava mai inalta.

Crema de vanilie:
Se amesteca zaharul cu faina si se toarna laptele si untul amestecand continuu pe foc pana se ingroasa. Cand crema este fiarta se da jos de pe foc si se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul. La sfarsit se pune zahar vanilat si esenta de vanilie.
Crema se aseaza calduta peste blatul copt.

Crema de ness:
Cele 7 albusuri ramase de la crema de vanilie se bat spuma peste care se adauga repede cele 10 linguri de zahar topite pe foc si se amesteca f bine, apoi se adauga nessul.
Aceasta spuma se adauga peste crema de vanilie iar peste spuma se adauga nuci prajite si pisate. La sfarsit se baga la rece.
Se serveste pe farfurie cu lingurita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fitzoasa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

adina_83
•  18.03.2009 16:27:27

Este foarte interesanta,dar se poate pune si altceva in loc de ness?Ms!

madyliciouse
•  07.03.2009 17:11:21

Este o reteta foarte buna si o recomand celor care le plac deserturile.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fitzoasa