Ingrediente
● Pt blat: |
● 5 oua |
● 1 cana de zahar |
● 3/4 cana ulei |
● o cana si jumatate de faine |
● lamaie rasa |
● Pt crema de vanilie: |
● 1 pachet de unt |
● 1,5 cana de zahar |
● 1 cana de faina |
● 1 l lapte |
● Pt crema de ness |
● 7 albusuri |
● 10 linguri de zahar topit pe foc |
● o ligura si jumatate de ness |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h:10min
Blatul:
Se bat albusurile cu zaharul spuma, se pun galbenusurile frecate cu uleiul si un varf de cutit de amoniac si se amesteca cu mixerul. Se baga la cuptor intr-o tava mai inalta.
Crema de vanilie:
Se amesteca zaharul cu faina si se toarna laptele si untul amestecand continuu pe foc pana se ingroasa. Cand crema este fiarta se da jos de pe foc si se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul. La sfarsit se pune zahar vanilat si esenta de vanilie.
Crema se aseaza calduta peste blatul copt.
Crema de ness:
Cele 7 albusuri ramase de la crema de vanilie se bat spuma peste care se adauga repede cele 10 linguri de zahar topite pe foc si se amesteca f bine, apoi se adauga nessul.
Aceasta spuma se adauga peste crema de vanilie iar peste spuma se adauga nuci prajite si pisate. La sfarsit se baga la rece.
Se serveste pe farfurie cu lingurita. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fitzoasa" nu uita sa ii faci un review.
Se bat albusurile cu zaharul spuma, se pun galbenusurile frecate cu uleiul si un varf de cutit de amoniac si se amesteca cu mixerul. Se baga la cuptor intr-o tava mai inalta.
Crema de vanilie:
Se amesteca zaharul cu faina si se toarna laptele si untul amestecand continuu pe foc pana se ingroasa. Cand crema este fiarta se da jos de pe foc si se adauga cele 7 galbenusuri unul cate unul. La sfarsit se pune zahar vanilat si esenta de vanilie.
Crema se aseaza calduta peste blatul copt.
Crema de ness:
Cele 7 albusuri ramase de la crema de vanilie se bat spuma peste care se adauga repede cele 10 linguri de zahar topite pe foc si se amesteca f bine, apoi se adauga nessul.
Aceasta spuma se adauga peste crema de vanilie iar peste spuma se adauga nuci prajite si pisate. La sfarsit se baga la rece.
Se serveste pe farfurie cu lingurita. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Fitzoasa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
madyliciouse
• 07.03.2009 17:11:21
Este o reteta foarte buna si o recomand celor care le plac deserturile.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 18.03.2009 16:27:27
Este foarte interesanta,dar se poate pune si altceva in loc de ness?Ms!