Ingrediente
● Pentru o tava de 26 cm diametru: |
● 680 ml de lapte |
● 4 oua (diemnsiune medie) |
● 150 gr faina alba de prajituri + putina ca sa tavalim prunele prin faina |
● 150 gr zahar tos |
● putina vanilie |
● un praf de sare |
● unt cit o aluna ca sa ungem tava |
● 250 gr prune uscate fara simburi (eu am pus numai 200 gr) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Am incalzit cuptorul la 200 °c si am uns tava cu unt, apoi am lasat-o la rece.
Intr-un castron am pus la inmuiat, desi nu era nevoie caci prunele folosite de mine erau foarte moi, prunele uscate cu citiva stropi de esenta de rom ** si putina apa asta pentru ca nu aveam rom, daca aveti folositi rom.
Am frecat zaharul cu ouale (fara sa separ albusul de galbenus) intr-un castron cu mxerul, cind au devenit spumoase si zaharul s-a topit am varsat faina, am amestecat bine apoi incet incet amestecind mereu laptele* (eu am pus 680 de ml la ochi, cana mea gradata arata din 50 in 50 de unitati deci am aproximat) la temperatura camerei cu vanilia si sarea
In tava unsa cu unt am varsat jumatate din compozitie, am scurs prunele si le-am presarat cu putina faina apoi le-am pus in tava si am varsat restul de compozitie peste ele. Tava trebuie sa fie inalta, daca nu aveti o tava inalta folositi o cratita care sa mearga la cuptor (fara minere de plastic).
Am copt la 200 °c primele 10 minute apoi am micsorat focul la 180°c si am continuat pentru cca 40-50 min sau cit este nevoie pina cind prajitura este gata, suprafata se coloreaza usor de caramel si nu mai este umeda, lichida ci se intareste.
Serviti rece chiar de la frigider, eu am lasat. -o afara in balcon caci s-a racit suficient.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Far Breton cu Prune Uscate" nu uita sa ii faci un review.
Intr-un castron am pus la inmuiat, desi nu era nevoie caci prunele folosite de mine erau foarte moi, prunele uscate cu citiva stropi de esenta de rom ** si putina apa asta pentru ca nu aveam rom, daca aveti folositi rom.
Am frecat zaharul cu ouale (fara sa separ albusul de galbenus) intr-un castron cu mxerul, cind au devenit spumoase si zaharul s-a topit am varsat faina, am amestecat bine apoi incet incet amestecind mereu laptele* (eu am pus 680 de ml la ochi, cana mea gradata arata din 50 in 50 de unitati deci am aproximat) la temperatura camerei cu vanilia si sarea
In tava unsa cu unt am varsat jumatate din compozitie, am scurs prunele si le-am presarat cu putina faina apoi le-am pus in tava si am varsat restul de compozitie peste ele. Tava trebuie sa fie inalta, daca nu aveti o tava inalta folositi o cratita care sa mearga la cuptor (fara minere de plastic).
Am copt la 200 °c primele 10 minute apoi am micsorat focul la 180°c si am continuat pentru cca 40-50 min sau cit este nevoie pina cind prajitura este gata, suprafata se coloreaza usor de caramel si nu mai este umeda, lichida ci se intareste.
Serviti rece chiar de la frigider, eu am lasat. -o afara in balcon caci s-a racit suficient.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Far Breton cu Prune Uscate" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany