Far Breton cu Prune Uscate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Far Breton cu Prune Uscate

Ingrediente

  • Pentru o tava de 26 cm diametru:
  • 680 ml de lapte
  • 4 oua (diemnsiune medie)
  • 150 gr faina alba de prajituri + putina ca sa tavalim prunele prin faina
  • 150 gr zahar tos
  • putina vanilie
  • un praf de sare
  • unt cit o aluna ca sa ungem tava
  • 250 gr prune uscate fara simburi (eu am pus numai 200 gr)

Mod de preparare

Am incalzit cuptorul la 200 °c si am uns tava cu unt, apoi am lasat-o la rece.

Intr-un castron am pus la inmuiat, desi nu era nevoie caci prunele folosite de mine erau foarte moi, prunele uscate cu citiva stropi de esenta de rom ** si putina apa asta pentru ca nu aveam rom, daca aveti folositi rom.

Am frecat zaharul cu ouale (fara sa separ albusul de galbenus) intr-un castron cu mxerul, cind au devenit spumoase si zaharul s-a topit am varsat faina, am amestecat bine apoi incet incet amestecind mereu laptele* (eu am pus 680 de ml la ochi, cana mea gradata arata din 50 in 50 de unitati deci am aproximat) la temperatura camerei cu vanilia si sarea

In tava unsa cu unt am varsat jumatate din compozitie, am scurs prunele si le-am presarat cu putina faina apoi le-am pus in tava si am varsat restul de compozitie peste ele. Tava trebuie sa fie inalta, daca nu aveti o tava inalta folositi o cratita care sa mearga la cuptor (fara minere de plastic).

Am copt la 200 °c primele 10 minute apoi am micsorat focul la 180°c si am continuat pentru cca 40-50 min sau cit este nevoie pina cind prajitura este gata, suprafata se coloreaza usor de caramel si nu mai este umeda, lichida ci se intareste.

Serviti rece chiar de la frigider, eu am lasat. -o afara in balcon caci s-a racit suficient.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.