Far Breton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Far Breton

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 75 g zahar
  • 250 faina
  • 2 oua
  • putina sare
  • o bucatica de unt cam 30 de grame
  • 2 linguri estenta de vanilie

Mod de preparare

Punem faina zaharul si sarea intrun castron, ouale le batem si le incorporam in faina si invartim pana se omogenizeaza.

Laptele il incalzim pe foc si punem bucatica de unt inauntru sa se topeasca si cand ajunge la punctul de fierbere punem vanilia si oprim.

Laptele asa cald il punem cate putin peste compozitia optinuta din faina, zaha, ou si invartim cu un tel sa nu avem gogolosi.

Prunele daca sunt prea uscate le puteti pune la inmuiat in apa calda cu putin rom sau
puteti pune un pliculet de ceai in apa calda. La mine nu a fost nevoie findca prunele erau moi.

Intr o tava de yena sau de ceramica ungeti cu unt puneti foaie de pergament si turnati compozitia care este destul de lichidoasa, puneti prunele si stafide daca vrei.

Dati la cuptorul incalzit la 450F (230C) 15 min, dupa care reduceti la 400F (200C) inca 15 min, la 360 f (180) inca 15 min.

Cand se scoate afara se inpunge cu o scobitoare in cateva locuri si ea se va lasa.

Se serveste calduta, dar si rece de la frigider in zilele de vara calduroase.
Eu am primit aceasta reteta de la un coleg de origine Franceza, Far breton este un desert traditional din regiunea Bretania.

E bun si caldut, dar mie personal imi place rece, vara e un desert foarte racoritor.

Eu am facut cateva modificari, in loc de zahar am folosit zahar brun si aveam cateva visine si le am adaugat si pe ele.

Este foarte usor si simplu de facut cu putine ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Papricas de Cartofi cu Pui
3
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Inghetata cu Branza si Capsuni
5
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Parteneri
Prajitura Dinte de negru
Bucataras.RO

Prajitura Dinte de negru

Urmariti filmul de mai jos si pregatiti si voi impreuna cu mine!!! http://youtu.be/-bvn8P3npYc

Prajitura Dinte de negru
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia