Far Breton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Far Breton

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 75 g zahar
  • 250 faina
  • 2 oua
  • putina sare
  • o bucatica de unt cam 30 de grame
  • 2 linguri estenta de vanilie

Mod de preparare

Punem faina zaharul si sarea intrun castron, ouale le batem si le incorporam in faina si invartim pana se omogenizeaza.

Laptele il incalzim pe foc si punem bucatica de unt inauntru sa se topeasca si cand ajunge la punctul de fierbere punem vanilia si oprim.

Laptele asa cald il punem cate putin peste compozitia optinuta din faina, zaha, ou si invartim cu un tel sa nu avem gogolosi.

Prunele daca sunt prea uscate le puteti pune la inmuiat in apa calda cu putin rom sau
puteti pune un pliculet de ceai in apa calda. La mine nu a fost nevoie findca prunele erau moi.

Intr o tava de yena sau de ceramica ungeti cu unt puneti foaie de pergament si turnati compozitia care este destul de lichidoasa, puneti prunele si stafide daca vrei.

Dati la cuptorul incalzit la 450F (230C) 15 min, dupa care reduceti la 400F (200C) inca 15 min, la 360 f (180) inca 15 min.

Cand se scoate afara se inpunge cu o scobitoare in cateva locuri si ea se va lasa.

Se serveste calduta, dar si rece de la frigider in zilele de vara calduroase.
Eu am primit aceasta reteta de la un coleg de origine Franceza, Far breton este un desert traditional din regiunea Bretania.

E bun si caldut, dar mie personal imi place rece, vara e un desert foarte racoritor.

Eu am facut cateva modificari, in loc de zahar am folosit zahar brun si aveam cateva visine si le am adaugat si pe ele.

Este foarte usor si simplu de facut cu putine ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia