Far Breton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Far Breton

Ingrediente

  • 1/2 l lapte
  • 75 g zahar
  • 250 faina
  • 2 oua
  • putina sare
  • o bucatica de unt cam 30 de grame
  • 2 linguri estenta de vanilie

Mod de preparare

Punem faina zaharul si sarea intrun castron, ouale le batem si le incorporam in faina si invartim pana se omogenizeaza.

Laptele il incalzim pe foc si punem bucatica de unt inauntru sa se topeasca si cand ajunge la punctul de fierbere punem vanilia si oprim.

Laptele asa cald il punem cate putin peste compozitia optinuta din faina, zaha, ou si invartim cu un tel sa nu avem gogolosi.

Prunele daca sunt prea uscate le puteti pune la inmuiat in apa calda cu putin rom sau
puteti pune un pliculet de ceai in apa calda. La mine nu a fost nevoie findca prunele erau moi.

Intr o tava de yena sau de ceramica ungeti cu unt puneti foaie de pergament si turnati compozitia care este destul de lichidoasa, puneti prunele si stafide daca vrei.

Dati la cuptorul incalzit la 450F (230C) 15 min, dupa care reduceti la 400F (200C) inca 15 min, la 360 f (180) inca 15 min.

Cand se scoate afara se inpunge cu o scobitoare in cateva locuri si ea se va lasa.

Se serveste calduta, dar si rece de la frigider in zilele de vara calduroase.
Eu am primit aceasta reteta de la un coleg de origine Franceza, Far breton este un desert traditional din regiunea Bretania.

E bun si caldut, dar mie personal imi place rece, vara e un desert foarte racoritor.

Eu am facut cateva modificari, in loc de zahar am folosit zahar brun si aveam cateva visine si le am adaugat si pe ele.

Este foarte usor si simplu de facut cu putine ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute