Incalzim laptele (trebuie sa fie cald nu fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul.
Adaugam untul la temperatura camerei, galbenusul de ou, faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare. Lasam la dospit in jur de 2 ore (pana ce isi va dubla volumul) .
Separat, preparam amestecul pentru uns: amestecam untul, zaharul si scortisoara.
Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat.
Foaia o ungem cu amestecul pentru uns (punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra).
Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung, lasand insa un capat netaiat.
Se impleteste incepand de la capatul netaiat, cu partea taiata spre exterior. Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii