Entremet cu ricotta si zmeura

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Entremet cu ricotta si zmeura

Ingrediente

  • Blat de vanilie - in forma de 26 cm
  • sare
  • 4 oua
  • 120g faina
  • 80g zahar
  • 1 plic gelatina + 100ml apa
  • 50g unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Blat de cacao - in forma de 18 cm
  • 2 oua
  • 40g zahar
  • 60g faina
  • 20g unt topit si racit
  • 1 varf de lingirita praf de copt
  • 15g cacao
  • sare
  • esenta de rom
  • Crema de Ricotta cu zmeura
  • 350g ricotta
  • 200ml frisca lichida indulcita
  • 300g zmeura
  • 110g zahar (60g in ricotta si 50g in piureul de zmeura)
  • Crema de iaurt cu vanilie
  • 400g iaurt gras
  • 90g zahar
  • 200g frisca lichida indulcita
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 2 pliculete de gelatina + 200ml apa
  • Jeleu de zmeura
  • 200g zmeura
  • 80g zahar
  • 1 plic gelatina + 100ml apa
  • Decor
  • 200g ciocolata alba
  • 2 lingurite piure de zmeura (pastrat de la piureul de zmeura)

Mod de preparare

Pentru Blatul de vanilie:
Separam ouale, albusurile de batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de vanilie si mixam pana le incorporam si pe acestea in aluat. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt, cernute, omogenizam bine totul si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cca.15-20 minute sau pana trece testul scobitorii.
Blatul trebuie sa ramana galben deschis la culoare!!!

Pentru Blatul de cacao:
Separam ouale, albusurile de batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.
Adaugam unutul topit si rece, putina esenta de rom si mixam pana le incorporam si pe acestea in aluat. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt si cacaoa, cernute, omogenizam bine totul si punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cca.15-20 minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blaturile la racit!!!

Pentru crema de ricotta si zmeura:
Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-un blender pentru a obtine un piure, trecem pasta obtinuta printr-o sita pentru a elimina semintele de la zmeura, apoi punem piureul obtinut intr-un ibric si ii dam cateva clocote, atat cat sa se lege putin.
Lasam la racit. (Aici puteti sa luati 2-3 lingurite de piure pentru decor)!!!!!

Punem gelatina la hidratat in 100ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj.
Batem frisca lichida, spuma, iar separat, amestecam branza ricotta cu zaharul atat cat sa se desfaca.
Gelatina o incalzim la microunda sau pe bain marie, dar sa nu o fierbem, doar sa fie calduta si o lasam la racit.
Incorporam frisca batuta cu piureul de zmeura, iar inainte de a adauga branza ricottain frisca turnam gelatina si la final amestecam usor toate ingredientele pana la omogenizare, pana obtinem o crema.
In tava in care am copt blatul de vanilie, scoatem inelul si il asezam pe un platou, eu am asezat si o hartie frumoasa pentru tort.
Aseam primul blat, pe urma crema obtinuta, iar in interiorul inelului punem al doilea blat, mai mic si il apesam putin, pentru a intra in crema, pana la nivelul acesteia.
Dam tortul la rece pana ne ocupam de restul.

Pentru crema de iaurt:
Punem gelatina la hidratat in 200ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o incalzim la microunda sau pe bain marie si o lasam la racit.
Batem frisca lichida spuma impreuna cu semintele de la o pastaie de vanilie.
Amestecam iaurtul cu zaharul.
La final incorporam frisca batuta si gelatina in iaurt. Crema obtinuta o turnam peste tort, nivelam si dam din nou la rece.

Jeleul de zmeura:
Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-un blender pentru a obtine un piure, trecem pasta obtinuta printr-o sita pentru a elimina semintele de la zmeura, apoi punem piureul obtinut intr-un ibric si ii dam cateva clocote, atat cat sa se lege putin.
Lasam la racit.
Punem gelatina la hidratat in 100ml apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi o incalzim la microunda sau pe bain marie si o lasam sa se racoreasca.
Incorporam gelatina putin cate putin in piureul de zmeura, amestecand usor pentru a nu face spuma, deaoarece spuma odata facuta nu vom mai obtine un jeleu clar.
Turnam jeleul obtinut peste crema de iaurt, nivelam frumos si dam din nou la frigider pana a doua zi.

Pentru decor:
Topim ciocolata pe bain marie, apoi o intindem pe o hartie de copt de cca.2-3 mm si cat mai uniform.
Cand ciocolata este inca calda, punem din loc in loc piureul de zmeura pe care l-am dat deoparte la prima crema si cu ajutorul unei scobitori amestecam cele 2 culori pana obtinem efectul dorit.
Lasam ciocolata sa se intareasca cateva minute, apoi cat inca nu este foarte tare o taiem dreptunghiuri cat mai egale si putin mai inalte ca marimea tortului.
Lasam ciocolata sa se intareasca complet, apoi luam cate un dreptunghi si il asezam pe marginea tortului din loc in loc.
Legam tortul cu o banda si-l dam la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Desert tort cu crema de piersici si zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Astăzi aniversăm 13 ani de căsnicie și nu puteam lăsa să treacă acest eveniment fără a pregăti un tort. Îmi...

Desert tort cu crema de piersici si zmeura
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti