1. PREPARAREA ALUATULUI
Apa și uleiul se pun la fiert intr-o oala de dimensiune medie, cand a inceput sa fiarbă se adaugă faina dintr-o data și se mesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloașe. După ce s-a incorporat toata faina o lași sa se răcească.
Dupa ce s-a răcit pui ouăle unul cate unul.
Pui aluatul intr-o punga pe care o tai la un colt și formezi eclerele (lungi cam 5 cm și grosuțe cit un deget). Le dai la cuptor la foc potrivit (170 grade) timp de 30 minute.
2. PREPARAREA CREMEI
Intr-o farfurie amesteci zaharul cu faina și le pui peste lapte și le amesteci pana se ingroașă. Cand e aproape gata pui untul și amesteci pana se omogenizează, o dai deoparte și pui repede cele doua pliculețe de vanilina sau zahar vanilat.
3. PREPARAREA GLAZUREI
Intr-un ibric pui apa și zaharul, cand a inceput sa fiarbă pui 2 linguri de cacao, apoi untul și mesteci pana se omogenizează și se formează ca o smantana mai lichida.
Dupa ce ai format eclerele și s-au răcit un pic le tai pe lung, se scobesc și se pune crema cu o forma de ornat, apoi partea de sus o dai prin glazura și apoi le lipești.
Sunt foarte gustoase și la fel de bune ca acelea de la cofetărie.
Eu le fac mai tot timpul cand sărbătoresc ziua de naștere a mea sau a soțului și invitații tot timpul au fost mulțumiți.
POFTA BUNA.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii