Eclere cu Crema si Ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 cana de ulei
  • 1 și 1/2 cana de apa
  • 2 căni de faina
  • 6 oua
  • Crema pentru eclere
  • 1litru de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 250 gr zahar
  • zahar vanilat sau vanilina (2 plicuri)
  • 150 gr unt
  • Glazura
  • 8linguri de zahar
  • 4 linguri de apa
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr unt

Mod de preparare

1. PREPARAREA ALUATULUI
Apa și uleiul se pun la fiert intr-o oala de dimensiune medie, cand a inceput sa fiarbă se adaugă faina dintr-o data și se mesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloașe. După ce s-a incorporat toata faina o lași sa se răcească.

Dupa ce s-a răcit pui ouăle unul cate unul.

Pui aluatul intr-o punga pe care o tai la un colt și formezi eclerele (lungi cam 5 cm și grosuțe cit un deget). Le dai la cuptor la foc potrivit (170 grade) timp de 30 minute.

2. PREPARAREA CREMEI
Intr-o farfurie amesteci zaharul cu faina și le pui peste lapte și le amesteci pana se ingroașă. Cand e aproape gata pui untul și amesteci pana se omogenizează, o dai deoparte și pui repede cele doua pliculețe de vanilina sau zahar vanilat.

3. PREPARAREA GLAZUREI
Intr-un ibric pui apa și zaharul, cand a inceput sa fiarbă pui 2 linguri de cacao, apoi untul și mesteci pana se omogenizează și se formează ca o smantana mai lichida.

Dupa ce ai format eclerele și s-au răcit un pic le tai pe lung, se scobesc și se pune crema cu o forma de ornat, apoi partea de sus o dai prin glazura și apoi le lipești.
Sunt foarte gustoase și la fel de bune ca acelea de la cofetărie.
Eu le fac mai tot timpul cand sărbătoresc ziua de naștere a mea sau a soțului și invitații tot timpul au fost mulțumiți.

POFTA BUNA.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti