1. PREPARAREA ALUATULUI
Apa și uleiul se pun la fiert intr-o oala de dimensiune medie, cand a inceput sa fiarbă se adaugă faina dintr-o data și se mesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloașe. După ce s-a incorporat toata faina o lași sa se răcească.
Dupa ce s-a răcit pui ouăle unul cate unul.
Pui aluatul intr-o punga pe care o tai la un colt și formezi eclerele (lungi cam 5 cm și grosuțe cit un deget). Le dai la cuptor la foc potrivit (170 grade) timp de 30 minute.
2. PREPARAREA CREMEI
Intr-o farfurie amesteci zaharul cu faina și le pui peste lapte și le amesteci pana se ingroașă. Cand e aproape gata pui untul și amesteci pana se omogenizează, o dai deoparte și pui repede cele doua pliculețe de vanilina sau zahar vanilat.
3. PREPARAREA GLAZUREI
Intr-un ibric pui apa și zaharul, cand a inceput sa fiarbă pui 2 linguri de cacao, apoi untul și mesteci pana se omogenizează și se formează ca o smantana mai lichida.
Dupa ce ai format eclerele și s-au răcit un pic le tai pe lung, se scobesc și se pune crema cu o forma de ornat, apoi partea de sus o dai prin glazura și apoi le lipești.
Sunt foarte gustoase și la fel de bune ca acelea de la cofetărie.
Eu le fac mai tot timpul cand sărbătoresc ziua de naștere a mea sau a soțului și invitații tot timpul au fost mulțumiți.
POFTA BUNA.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii