Eclere cu Crema si Ciocolata

Postat pe: 21-11-2010
(7)

Ingrediente

Aluat
1 cana de ulei
1 și 1/2 cana de apa
2 căni de faina
6 oua
Crema pentru eclere
1litru de lapte
8 linguri de faina
250 gr zahar
zahar vanilat sau vanilina (2 plicuri)
150 gr unt
Glazura
8linguri de zahar
4 linguri de apa
2 linguri cacao
100 gr unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
1. PREPARAREA ALUATULUI
Apa și uleiul se pun la fiert intr-o oala de dimensiune medie, cand a inceput sa fiarbă se adaugă faina dintr-o data și se mesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloașe. După ce s-a incorporat toata faina o lași sa se răcească.

Dupa ce s-a răcit pui ouăle unul cate unul.

Pui aluatul intr-o punga pe care o tai la un colt și formezi eclerele (lungi cam 5 cm și grosuțe cit un deget). Le dai la cuptor la foc potrivit (170 grade) timp de 30 minute.

2. PREPARAREA CREMEI
Intr-o farfurie amesteci zaharul cu faina și le pui peste lapte și le amesteci pana se ingroașă. Cand e aproape gata pui untul și amesteci pana se omogenizează, o dai deoparte și pui repede cele doua pliculețe de vanilina sau zahar vanilat.

3. PREPARAREA GLAZUREI
Intr-un ibric pui apa și zaharul, cand a inceput sa fiarbă pui 2 linguri de cacao, apoi untul și mesteci pana se omogenizează și se formează ca o smantana mai lichida.

Dupa ce ai format eclerele și s-au răcit un pic le tai pe lung, se scobesc și se pune crema cu o forma de ornat, apoi partea de sus o dai prin glazura și apoi le lipești.
Sunt foarte gustoase și la fel de bune ca acelea de la cofetărie.
Eu le fac mai tot timpul cand sărbătoresc ziua de naștere a mea sau a soțului și invitații tot timpul au fost mulțumiți.

POFTA BUNA.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Eclere cu Crema si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

giovy
•  02.08.2010 15:13:35

chiar sunt curioasa daca iese

rachel26
•  17.02.2010 22:10:25

as vrea sa stiu pt crema laptele se fierbe mai intai sau se pune asa faina si zaharul peste lapte?

elyya
•  15.02.2010 12:28:24

super reteta...usoara..si sper sa-mi iasa..
sa stii ca as dori si poze la reteta...
oricum..felicitari

bety25
•  11.01.2010 16:06:13

am revenit.acum le-am terminat si vreau sa zic ca sunt foarte multumita de cum au iesit,desi sunt incepatoare.felicitari pt reteta!

bety25
•  11.01.2010 12:06:42

o sa le incerc si va spun apoi cum au iesit!multumesc!

andreeadm
•  28.12.2009 13:54:12

am si eu o intrebare... pot pune ness in loc de cacao la glazura? si de ce nu si in crema?
multumesc.

naomy
•  27.06.2009 19:02:53

super bune bravo tie am pus si eu o reteta dar de post nu stiu daca va incanta ca sunt cam incepatoare pe aici . reteta mea este spanac cu rosii

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Eclere cu Crema si Ciocolata