1. PREPARAREA ALUATULUI
Apa și uleiul se pun la fiert intr-o oala de dimensiune medie, cand a inceput sa fiarbă se adaugă faina dintr-o data și se mesteca continuu ca sa nu se formeze cocoloașe. După ce s-a incorporat toata faina o lași sa se răcească.
Dupa ce s-a răcit pui ouăle unul cate unul.
Pui aluatul intr-o punga pe care o tai la un colt și formezi eclerele (lungi cam 5 cm și grosuțe cit un deget). Le dai la cuptor la foc potrivit (170 grade) timp de 30 minute.
2. PREPARAREA CREMEI
Intr-o farfurie amesteci zaharul cu faina și le pui peste lapte și le amesteci pana se ingroașă. Cand e aproape gata pui untul și amesteci pana se omogenizează, o dai deoparte și pui repede cele doua pliculețe de vanilina sau zahar vanilat.
3. PREPARAREA GLAZUREI
Intr-un ibric pui apa și zaharul, cand a inceput sa fiarbă pui 2 linguri de cacao, apoi untul și mesteci pana se omogenizează și se formează ca o smantana mai lichida.
Dupa ce ai format eclerele și s-au răcit un pic le tai pe lung, se scobesc și se pune crema cu o forma de ornat, apoi partea de sus o dai prin glazura și apoi le lipești.
Sunt foarte gustoase și la fel de bune ca acelea de la cofetărie.
Eu le fac mai tot timpul cand sărbătoresc ziua de naștere a mea sau a soțului și invitații tot timpul au fost mulțumiți.
POFTA BUNA.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii