Eclere cu crema de vanilie

Postat pe: 27-09-2010
(39)

Ingrediente

Ptr coji:
1 cana ulei
2 cani apa
2 cani faina
15 oua
sare
Ptr crema:
1,300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h
-Pentru coji:
Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca,se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit.Se coc la foc iute la inceput apoi se da flacara la mic.
-Pentru crema:
Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu celelalte ingrediente.Albusul de la 3 oua se bate cu 150 gr zaharsi se lasa deoparte.Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingredientesi se fierb impreuna pana devine ca o ca o mamaliga.Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza.Se umplu cojile cu crema iar capacelele se trec prin ciocolata topita.
Eu la acestea pe langa crema am pus si un strat de frisca dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mercic2006
•  25.06.2012 20:30:04

Ce bine arata,bravo pentru reteta.Eclerele mele sunt deja in cuptor:))

LORY
•  19.03.2012 12:45:07

nu le-ai copt indeajuns...sau temperatura a fost mai scazuta la cuptor.

superx400
•  11.03.2012 13:54:22

me mi au ramas crude in mijloc.

madalinaaaaa
•  02.07.2011 15:54:22

crema nu trebuia sa fie cu vanilie? nu ai scris nimic de vanilie in reteta...

LORY
•  02.12.2010 14:51:00

uite aici reteta in forum http://reteteculinare.ro/forum/discutii/eclere_cu_crema_de_vanilie-1858/

LORY
•  02.12.2010 14:50:08

Acum am inteles :) scuze ...
Dupa ce crema s-a ingrosat ,o dai deoparte si dupa aia pui albusurile batute cu zahar(cam 2-3 lg ..din totalul de zahar din crema ).Amesteci lejer pana se incorporeaza.
Acum mi-a aparut ca ai lasat mesaj...poti scrie in forum la reteta acolo vad mesajele mai repede.
Daca mai ai vre-o nelamurire ma contactezi
Lory

papanas
•  27.11.2010 20:20:36

Stai ca nu m-ai inteles ce am vrut sa spun. Am fiert laptele, am adaugat compozitia cum ai spus. Mi-a iesit ca o mamaliga. Am adaugat cele 3 albusuri batute spuma. In momentul in care adaugi cele 3 albusuri mai lasi compozitia pe foc sau o iei?

LORY
•  27.11.2010 18:38:40

"Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga.Se pun albusurile batute spuma si se incorporeaza"
Da se fierbe asa cum scrie mai sus.
De la cele 5 oua iei 3 albusuri ..care se pun la urma.

papanas
•  27.11.2010 18:03:41

Spune-mi, te rog, dupa ce adaugi ouale mai lasi crema la fiert?

papanas
•  14.12.2010 15:21:18

Multumesc pentru lamurire.

fullbet
•  29.07.2010 08:40:05

Foarte buna reteta..Multumim pariuri sportive

fullbet
•  29.07.2010 08:39:19

Foarte buna reteta..Multumim

yoana_
•  14.03.2010 00:23:12

par delicioase..mie nu mi-au iesit astazi:( dar maine incerc din nou...m-am grabit:P

strumph
•  24.02.2010 23:49:03

arata ca la cofetarie!

LORY
•  29.01.2010 18:33:08

Ioana la 50-55 de bucati cat am obtinut fii sigura ca nu sunt multe 20 de oua in total(coji si crema)

ioana20germania
•  29.01.2010 17:17:00

ce multe oua???? chiar 20 trebuie?

ligi36
•  24.11.2009 10:44:18

ca sa nu iasa catastrofal aspectul,eu le tin cam 40 min la 180 grade.din acelasi aluat fac gogosele mici,rotunde pe care le umplu cu urda cu marar sau ardei gras,cu patè de ficat sau peste si le folosesc la aperitiv cand am musafiri sau la sarbatori.gogoselele fiind sarate,le poti umple cu ce vrei tu,au un aspect frumos si fac o impresie deosebita in farfurie alaturi de salamior,maslinute si alte chestii de astea.bafta si pofta buna.:)

LORY
•  08.11.2009 20:02:33

Petronela la crema se folosesc 5 oua din care oprim 3 albusuri pe care le batem cu zahar si le adaugam la urma dupa ce crema este fiarta.
In concluzie se folosesc 3 galbenusuri si doua oua intregi.
Scuze ...se pare ca nu am explicat eu prea bine...sper ca aceasta mentiune sa fie de folos

petronela1
•  08.11.2009 15:42:08

ai spus ca pentru crema trebuie 5 oua si ai folosit doar 3 albusuri cu restul ce faci?

schmidt_alina
•  05.05.2009 12:44:45

ups :) am deschis cuptorul in timpul coacerii. suntcam curioasa defel :) oki ms de raspuns acum stiu unde a fost greseala :) din cauza asta aratau deci asa catastrofal si nu mi au crescut ..hmm dar nu ma las :) ..am sa mai incerc inca o data:) ms si pop :)

LORY
•  04.05.2009 23:25:19

alina sa inteleg ca nu ti-au crescut cojile?...poate nu le-ai lasat destul in cuptor...sau ai deschis cuptorul in timpul coacerii
Cat despre praf de copt nici nu se pune vorba...la cojile de ecler nu se foloseste praf de copt
Imi pare rau ca nu ti-au iesit aspectoase :(

schmidt_alina
•  01.05.2009 23:32:34

am incercat reteta si au iesit bune la gust . aspectul insa catastrofal:( la coji nu pui praf de copt?

LORY
•  21.02.2009 17:28:30

Da sunt foarte sigura ca am folosit 15 oua....cana pe care am folosit-o e una mare pentru ceai asa ca e nevoie de atatea oua...hai sa zicem de +,-,un ou....ouale fiind de marime medie.

LORY
•  04.02.2009 20:43:27

Alina ma bucur ca eclerele dupa reteta mea le-au placut la toti.

alina_i
•  04.02.2009 20:22:02

Lory - multumiri de la intreaga mea familie! In sfarsit au mancat eclere pe saturate!!! Ps- au iesit cam strambe dar minunate la gust. Inca odata, multumesc!

veraem
•  19.02.2009 22:07:37

esti sigura ca trebuiesc 15 oua?

LORY
•  11.07.2008 15:13:08

cand le-am facut ultima data le-am cronometrat si nu se tin mai mult de 20 min in cuptor la foc mai mare 13 min iar pana la 20 min la foc potrivit

Leila
•  31.05.2008 23:10:58

Foarte bune aceste eclere . respectand indicatiile din reteta , garantat 100% reusita deplina .
Multumesc Lory :)

LORY
•  18.05.2008 09:57:11

Lilly cuptorul meu nu are gradatie doar 5 trepte asa ca le tin la treapta 3 pana ce cresc si apoi le dau la treapta 5 (la mic) pana se rumenesc si se usuca .Principalul e ca atunci cand le scoti din cuptor cojile sa nu fie moi .Nu am tinut cont niciodata in cate minute s-au copt.

LORY
•  18.05.2008 09:49:53

Multumesc Bely!!! :)

lilly_tanase
•  17.05.2008 14:46:03

mda..frumos,pentru cei cu un minim de experienta in ale gatitului se poate preciza cate minute se tine compozitia de ecler la foc mare(si cat de mare ..aragazul meu e pana la 350) si cat la foc mic..respectiv cate grade?
va multumesc frumos

bely
•  28.03.2008 23:46:16

arata super bine!

oana86
•  01.03.2008 22:52:14

arata f bine si sunt delicoase .. multumesc pt reteta

LORY
•  22.02.2008 17:15:42

va multumesc din suflet fetelor sunteti niste dragute

cara
•  20.02.2008 19:29:43

arata exact ca la cofetarie! super prezentare! o reteta cu rezultat delicios!

Leila
•  17.02.2008 23:30:49

Este reteta pecare o prepar si eu de cand ai postat reteta . Este extraordinar de buna . Felicitari .

nicoleta64
•  09.11.2007 15:39:09

Arata asa bine,sunt ca la cofetarie. Felicitari!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Eclere cu crema de vanilie