Eclere cu crema de vanilie

Postat pe: 19-04-2017
(0)

Ingrediente

Ingrediente pentru coji:
5 oua
1 praf de sare
150 gr faina de grau
100 gr unt cu grad ridicat de grasimi -82%
125 ml lapte fiert si racit
125 ml apa minerala
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte fiert si racit
2 linguri de faina
3 linguri zahar vanilat cu grad scazut de vanilie (am folosit zahar vanilat marca Profi)
2 pliculete de zahar vanilat Bourbon
200 gr smantana
1 lingura zahar vanilat cu grad scazut de vanilie
3 oua
Ingrediente pentru ornat:
100 gr ciocolata neagra
25 gr unt cu grad ridicat de grasimi
ornamente de zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

15 portii

Mod de preparare pentru coji:
Se pune intr-o craticioara, apa, laptele si untul, pe foc mic si se omogenizeaza, amestecand usor cu o lingura. Cand s-a topit untul, se adauga faina de grau, putin cate putin, si se amesteca mereu, pana se obtine un aluat omogen ce se desprinde usor de pe fundul cratitei, apoi se opreste focul si se lasa pret de cateva minute sa se racoreasca aluatul.

Dupa ce se racoreste, se pune la mixat in bolul de la robot. In timpul mixarii, se adauga cate un ou si se continua mixarea pana ce aluatul capata o consistenta placuta. Se pune intr-un posh si se asaza sub forma de bastonase, intr-o tava in care s-a pus hartie de copt. Se da tava la cuptorul incalzit deja, la foc iute circa 10 minute si apoi se mai reduce din temperatura cuptorului si se mai lasa pana la 35 minute, apoi se opreste focul si se scoate tava din cuptor. Se lasa sa se racoresca si abia apoi se taie pe verticala, doar pe o parte, pe unde va fi introdusa crema. Se pot lasa si netaiate si se poate introduce crema cu un posh cu varful de inox.

Mod de preparare pentru crema:
Se pune intr-un castron, de preferat de plastic, ouale, zaharul, faina si se omogenizeaza cu un tel.
Intr-o craticioara, se pune laptele care a fost deja fiert si racit, pe foc mic, zaharul vanilat si se adauga amestecul de oua, zahar si faina. Se amesteca foarte bine si, cand crema este suficient de groasa, se opreste focul si se da la rece, punand peste cratita un celofan sa nu capete crema coaja.
Se pune in bolul de la robot, smantana si lingura de zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca. Peste frisca, se adauga crema de vanilie si se mixeaza pret de cateva minute.
Se pune crema obtinuta intr-un posh si se introduce in cojile pentru eclere.

Ornare:
Se rup patratele de ciocolata si se pun la topit pe bain marie, se adauga si unt si se amesteca foarte bine.
Cu ciocolata topita, se orneaza eclerele. Se stropesc apoi cu ornamente de zahar. Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Eclere cu crema de vanilie