Mod de preparare pentru coji:
Se pune intr-o craticioara, apa, laptele si untul, pe foc mic si se omogenizeaza, amestecand usor cu o lingura. Cand s-a topit untul, se adauga faina de grau, putin cate putin, si se amesteca mereu, pana se obtine un aluat omogen ce se desprinde usor de pe fundul cratitei, apoi se opreste focul si se lasa pret de cateva minute sa se racoreasca aluatul.
Dupa ce se racoreste, se pune la mixat in bolul de la robot. In timpul mixarii, se adauga cate un ou si se continua mixarea pana ce aluatul capata o consistenta placuta. Se pune intr-un posh si se asaza sub forma de bastonase, intr-o tava in care s-a pus hartie de copt. Se da tava la cuptorul incalzit deja, la foc iute circa 10 minute si apoi se mai reduce din temperatura cuptorului si se mai lasa pana la 35 minute, apoi se opreste focul si se scoate tava din cuptor. Se lasa sa se racoresca si abia apoi se taie pe verticala, doar pe o parte, pe unde va fi introdusa crema. Se pot lasa si netaiate si se poate introduce crema cu un posh cu varful de inox.
Mod de preparare pentru crema:
Se pune intr-un castron, de preferat de plastic, ouale, zaharul, faina si se omogenizeaza cu un tel.
Intr-o craticioara, se pune laptele care a fost deja fiert si racit, pe foc mic, zaharul vanilat si se adauga amestecul de oua, zahar si faina. Se amesteca foarte bine si, cand crema este suficient de groasa, se opreste focul si se da la rece, punand peste cratita un celofan sa nu capete crema coaja.
Se pune in bolul de la robot, smantana si lingura de zahar vanilat si se mixeaza pana se obtine frisca. Peste frisca, se adauga crema de vanilie si se mixeaza pret de cateva minute.
Se pune crema obtinuta intr-un posh si se introduce in cojile pentru eclere.
Ornare:
Se rup patratele de ciocolata si se pun la topit pe bain marie, se adauga si unt si se amesteca foarte bine.
Cu ciocolata topita, se orneaza eclerele. Se stropesc apoi cu ornamente de zahar. Sa aveti pofta, dragilor!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii