Eclere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Eclere

Ingrediente

  • aluat eclere
  • 2 cani de apa
  • 2 cani faina
  • 1 cana ulei un praf de sare
  • crema de vanilie
  • 12 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 litri lapte
  • 10 linguri faina
  • vanilia
  • glazura
  • ciocolata menaj

Mod de preparare

Aluatul pt eclere l-am facut in felul urmator:
Se fierb pe foc 2 cani de apa, 1 cana ulei si un praf de sare, iar cand da in clocot se pune 2 cani de faina si se incorporeaza bine. Se da la racit un pic dupa care adaugam 10 oua unul cate unul. Eu le-am turnat in tava, cu punga.

Crema
12 oua, 2 cani de zahar, 2 litri de lapte, 10 linguri de faina, vanilia cate vrem. Galbenusurile se freaca cu jumatate din zahar pana ce devine o crema, dupa care se adauga putin lapte caldut si se amesteca cu telul, se pun faina si restul de lapte. Se pune pe foc amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, iar cand amestecam si se vede fundul vasului crema este gata. Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si vanilia.

Glazura
Se mai poate face din 200gr ciocolata, o bucatica de unt mai mare decat o nuca, 8 linguri de zahar, 4 linguri de apa. Se pune ciocolata rupta intr-un vas cu apa pe foc slab, iar cand s-a inmuiat se ia de pe foc si se pune untul frecat cu zaharul bine. Se toarna fierbinte peste eclere.

Va garantez ca sunt foarte bune! !
Cam asa fac eu o data eclere pt ca ai mei le mananca in 2 zile, glazura o fac mai repede din ciocolata menaj.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.