Ingrediente

aluat eclere
2 cani de apa
2 cani faina
1 cana ulei un praf de sare
crema de vanilie
12 oua
2 cani de zahar
2 litri lapte
10 linguri faina
vanilia
glazura
ciocolata menaj

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Aluatul pt eclere l-am facut in felul urmator:
Se fierb pe foc 2 cani de apa, 1 cana ulei si un praf de sare, iar cand da in clocot se pune 2 cani de faina si se incorporeaza bine. Se da la racit un pic dupa care adaugam 10 oua unul cate unul. Eu le-am turnat in tava, cu punga.

Crema
12 oua, 2 cani de zahar, 2 litri de lapte, 10 linguri de faina, vanilia cate vrem. Galbenusurile se freaca cu jumatate din zahar pana ce devine o crema, dupa care se adauga putin lapte caldut si se amesteca cu telul, se pun faina si restul de lapte. Se pune pe foc amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, iar cand amestecam si se vede fundul vasului crema este gata. Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si vanilia.

Glazura
Se mai poate face din 200gr ciocolata, o bucatica de unt mai mare decat o nuca, 8 linguri de zahar, 4 linguri de apa. Se pune ciocolata rupta intr-un vas cu apa pe foc slab, iar cand s-a inmuiat se ia de pe foc si se pune untul frecat cu zaharul bine. Se toarna fierbinte peste eclere.

Va garantez ca sunt foarte bune! !
Cam asa fac eu o data eclere pt ca ai mei le mananca in 2 zile, glazura o fac mai repede din ciocolata menaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Eclere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

superx400
•  08.10.2011 19:16:10

cu siguranta sunt foarte bune

ang33l
•  31.08.2010 21:53:14

minunateeeeeeeee....

scflav_31
•  28.03.2009 19:55:16

Arata minunat!Felicitari

veraem
•  26.03.2009 22:40:43

si aluatul de elere se coace in forme sau se pune direct in tava. cred ca o sa iasa cam subtire si nu o sa se sustina in tavafara forma. as dori un raspuns. multumesc

adina_83
•  26.03.2009 17:43:59

Multumesc pt reteta.Chiar vroiam sa fac niste eclere si nu aveam reteta.Flower.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Eclere