Ingrediente
● aluat eclere |
● 2 cani de apa |
● 2 cani faina |
● 1 cana ulei un praf de sare |
● crema de vanilie |
● 12 oua |
● 2 cani de zahar |
● 2 litri lapte |
● 10 linguri faina |
● vanilia |
● glazura |
● ciocolata menaj |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Aluatul pt eclere l-am facut in felul urmator:
Se fierb pe foc 2 cani de apa, 1 cana ulei si un praf de sare, iar cand da in clocot se pune 2 cani de faina si se incorporeaza bine. Se da la racit un pic dupa care adaugam 10 oua unul cate unul. Eu le-am turnat in tava, cu punga.
Crema
12 oua, 2 cani de zahar, 2 litri de lapte, 10 linguri de faina, vanilia cate vrem. Galbenusurile se freaca cu jumatate din zahar pana ce devine o crema, dupa care se adauga putin lapte caldut si se amesteca cu telul, se pun faina si restul de lapte. Se pune pe foc amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, iar cand amestecam si se vede fundul vasului crema este gata. Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si vanilia.
Glazura
Se mai poate face din 200gr ciocolata, o bucatica de unt mai mare decat o nuca, 8 linguri de zahar, 4 linguri de apa. Se pune ciocolata rupta intr-un vas cu apa pe foc slab, iar cand s-a inmuiat se ia de pe foc si se pune untul frecat cu zaharul bine. Se toarna fierbinte peste eclere.
Va garantez ca sunt foarte bune! !
Cam asa fac eu o data eclere pt ca ai mei le mananca in 2 zile, glazura o fac mai repede din ciocolata menaj. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Eclere" nu uita sa ii faci un review.
Se fierb pe foc 2 cani de apa, 1 cana ulei si un praf de sare, iar cand da in clocot se pune 2 cani de faina si se incorporeaza bine. Se da la racit un pic dupa care adaugam 10 oua unul cate unul. Eu le-am turnat in tava, cu punga.
Crema
12 oua, 2 cani de zahar, 2 litri de lapte, 10 linguri de faina, vanilia cate vrem. Galbenusurile se freaca cu jumatate din zahar pana ce devine o crema, dupa care se adauga putin lapte caldut si se amesteca cu telul, se pun faina si restul de lapte. Se pune pe foc amestecand continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa, iar cand amestecam si se vede fundul vasului crema este gata. Se lasa la racit dupa care se introduc albusurile batute spuma cu restul de zahar si vanilia.
Glazura
Se mai poate face din 200gr ciocolata, o bucatica de unt mai mare decat o nuca, 8 linguri de zahar, 4 linguri de apa. Se pune ciocolata rupta intr-un vas cu apa pe foc slab, iar cand s-a inmuiat se ia de pe foc si se pune untul frecat cu zaharul bine. Se toarna fierbinte peste eclere.
Va garantez ca sunt foarte bune! !
Cam asa fac eu o data eclere pt ca ai mei le mananca in 2 zile, glazura o fac mai repede din ciocolata menaj. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Eclere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
veraem
• 26.03.2009 22:40:43
si aluatul de elere se coace in forme sau se pune direct in tava. cred ca o sa iasa cam subtire si nu o sa se sustina in tavafara forma. as dori un raspuns. multumesc
adina_83
• 26.03.2009 17:43:59
Multumesc pt reteta.Chiar vroiam sa fac niste eclere si nu aveam reteta.Flower.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 08.10.2011 19:16:10
cu siguranta sunt foarte bune