Ecler

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Ecler

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -100 g untura
  • -200 ml apa
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita zahar
  • -200 g faina
  • -5 oua
  • Pentru crema de vanilie:
  • - 1 l lapte
  • - 150 g zahar pudra
  • - 2 plicuri finesse de vanilie dr otker(sau vanilie simpla)
  • - 200 g faina
  • - 6 linguri mari de frisca batuta (cele 6 linguri se iau din cele 400 g frisca batuta mentionate mai jos)
  • - 5 galbenusuri
  • Mai avem nevoie de:
  • -400 g frisca lichida
  • -ciocolata pentru ornat deasupra

Mod de preparare

Punem pe foc untura cu apa, zaharul, sarea, lasam sa fiarba 5 minute dupa care adaugam faian si amestecam repede sa nu se prinda. Compozitia se da la racit. In compozitia rece se incorporeaza pe rand 5 oua. Punem ouale pe rand, deoarece poate nu e nevoie de toate 5 si compozitia va fi prea subtire. Daca ouale sunt mari, puneti 4. Amestecam pe rand ouale cu mixerul pana omogenizam tot.

Ne pregatim o tava mare in care punem hartie de copt si spritam fie sub foarma lunguiata, fie sub forma rotunda aluatul. Putem pune si cu lingura direct pe tava (bunica mea asa face) si atunci ies rotunde fara forma pe care o lasa varful. Se coc 50 minute, la inceput primele 10 minute dam focul tare apoi lasam focul moale. Daca nu sunt suficient de coapte, ele se vor lasa dupa ce le scoatem din cuptor.

Nu avem voie sa deschidem aragazul, deoarce iarasi se vor lasa. Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si dam la racit.

Reci taiem eclerele in 2. (asta inainte de umplere cu crema si frisca)

Crema de vanilie:
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, apoi adaugam faina, punem putin cate putin lapte pana incorporam tot laptele. Amestecam bine cu mixerul. Punem oala pe foc si amestecam cu o lingura de lemn sa nu se prinda, 15-20 minute. Crema trebuie fiarta bine, ca faina sa nu se simta (gustul nisipos pe limba). Trebuie sa avem rabdare. Ea va scadea intre timp putin, dar este foarta buna si merita. Nu se compara cu nici o alta crema.

Cand crema e fiarta bine, dam deoparte si punem cele 2 plicuri finesse de vanilie dr. otker sau vanilie simpla. Dam crema la racit. Cand e rece, in ea se baga cele 6 linguri de frisca batuta (din cei 400 ml). Crema astfel nu va fi prea groasa ci numai buna de ornat.

Asamblare:
-taiem capacele la ecler
-spritam intai cu crema de vanilie -spritam apoi cu frisca - punem capacul de ecler
-stropim cu ciocolata

Sfat:
-inainte de a stropi cu ciocolata, e bine sa lasam inainte eclerele la frigider cam 1 ora, sa se fixeze mai bine glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia