Dobos cu crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt 6 foi:
  • 1 ou,
  • 100 ml lapte cald,
  • 100 gr margarina,
  • 2 linguri miere,
  • 100 gr zahar,
  • 500 gr faina,
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet (suc de lamaie)
  • pt crema caramel:
  • 1 cana zahar,
  • 1 ou,
  • 1 cana lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 150 gr margarina
  • pt glazura:
  • 100 gr zahar pudra,
  • 1 lingura lapte sau apa,
  • 2 linguri cacao pline,
  • 50 gr margarina

Mod de preparare

Pt. Foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. Se foloseste o tava pt copt unsa cu margarina si tapetata cu faina. Foaia se intinde ca si format a4.

Atentie foile se coc foarte repede si trebuiesc usor rumenite. In cuptorul incins cca 10 min dureaza.

Pt crema: se toarna cana de zahar intr-o cratita si se topeste pana cad nu mai are cristale.

Intre timp separat se amesteca oul, laptele, faina cu un tel si se toarna peste zaharul topit amestecand pt omogenizare.
Se formeaza un terci mai gros care se da la racit.

Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina obtinand o crema delicioasa.
Se aseaza foaie-crema, foaie-crema iar deasupra glazura.

Glazura: se pun ingredientele intr-un ibric (fara margarina) amestecantu-se deasupra focului pana devine o pasta mai groasa apoi se incopporeaza si margarina.

Operatiunea dureaza cca 5 min.

Se toarna calda deasupra prajiturii si se intinde pe toata suprafata.

In 3-4 ore se poate consuma prajitura taiata in bucatele mici.
Sfat: incepeti cu terciul pt crema pt ca acesta sa aiba timp de racire cat coaceti foile.

Folositi 2 tavi cat timp coaceti o foaie intindeti alta si veti economisi timp.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Parteneri
Pizza quattro formaggi
Bucataras.RO

Pizza quattro formaggi

"Aluaturi de casa" Cine are pofta de o pizza delicioasa acum dupa sarbatorile de Paste? Noi putem manca zilnic...

Pizza quattro formaggi
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia