Pt. Foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. Se foloseste o tava pt copt unsa cu margarina si tapetata cu faina. Foaia se intinde ca si format a4.
Atentie foile se coc foarte repede si trebuiesc usor rumenite. In cuptorul incins cca 10 min dureaza.
Pt crema: se toarna cana de zahar intr-o cratita si se topeste pana cad nu mai are cristale.
Intre timp separat se amesteca oul, laptele, faina cu un tel si se toarna peste zaharul topit amestecand pt omogenizare.
Se formeaza un terci mai gros care se da la racit.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina obtinand o crema delicioasa.
Se aseaza foaie-crema, foaie-crema iar deasupra glazura.
Glazura: se pun ingredientele intr-un ibric (fara margarina) amestecantu-se deasupra focului pana devine o pasta mai groasa apoi se incopporeaza si margarina.
Operatiunea dureaza cca 5 min.
Se toarna calda deasupra prajiturii si se intinde pe toata suprafata.
In 3-4 ore se poate consuma prajitura taiata in bucatele mici.
Sfat: incepeti cu terciul pt crema pt ca acesta sa aiba timp de racire cat coaceti foile.
Folositi 2 tavi cat timp coaceti o foaie intindeti alta si veti economisi timp.
Pofta mare!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii