Pt. Foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. Se foloseste o tava pt copt unsa cu margarina si tapetata cu faina. Foaia se intinde ca si format a4.
Atentie foile se coc foarte repede si trebuiesc usor rumenite. In cuptorul incins cca 10 min dureaza.
Pt crema: se toarna cana de zahar intr-o cratita si se topeste pana cad nu mai are cristale.
Intre timp separat se amesteca oul, laptele, faina cu un tel si se toarna peste zaharul topit amestecand pt omogenizare.
Se formeaza un terci mai gros care se da la racit.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina obtinand o crema delicioasa.
Se aseaza foaie-crema, foaie-crema iar deasupra glazura.
Glazura: se pun ingredientele intr-un ibric (fara margarina) amestecantu-se deasupra focului pana devine o pasta mai groasa apoi se incopporeaza si margarina.
Operatiunea dureaza cca 5 min.
Se toarna calda deasupra prajiturii si se intinde pe toata suprafata.
In 3-4 ore se poate consuma prajitura taiata in bucatele mici.
Sfat: incepeti cu terciul pt crema pt ca acesta sa aiba timp de racire cat coaceti foile.
Folositi 2 tavi cat timp coaceti o foaie intindeti alta si veti economisi timp.
Pofta mare!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii