Dobos cu crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt 6 foi:
  • 1 ou,
  • 100 ml lapte cald,
  • 100 gr margarina,
  • 2 linguri miere,
  • 100 gr zahar,
  • 500 gr faina,
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet (suc de lamaie)
  • pt crema caramel:
  • 1 cana zahar,
  • 1 ou,
  • 1 cana lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 150 gr margarina
  • pt glazura:
  • 100 gr zahar pudra,
  • 1 lingura lapte sau apa,
  • 2 linguri cacao pline,
  • 50 gr margarina

Mod de preparare

Pt. Foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. Se foloseste o tava pt copt unsa cu margarina si tapetata cu faina. Foaia se intinde ca si format a4.

Atentie foile se coc foarte repede si trebuiesc usor rumenite. In cuptorul incins cca 10 min dureaza.

Pt crema: se toarna cana de zahar intr-o cratita si se topeste pana cad nu mai are cristale.

Intre timp separat se amesteca oul, laptele, faina cu un tel si se toarna peste zaharul topit amestecand pt omogenizare.
Se formeaza un terci mai gros care se da la racit.

Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina obtinand o crema delicioasa.
Se aseaza foaie-crema, foaie-crema iar deasupra glazura.

Glazura: se pun ingredientele intr-un ibric (fara margarina) amestecantu-se deasupra focului pana devine o pasta mai groasa apoi se incopporeaza si margarina.

Operatiunea dureaza cca 5 min.

Se toarna calda deasupra prajiturii si se intinde pe toata suprafata.

In 3-4 ore se poate consuma prajitura taiata in bucatele mici.
Sfat: incepeti cu terciul pt crema pt ca acesta sa aiba timp de racire cat coaceti foile.

Folositi 2 tavi cat timp coaceti o foaie intindeti alta si veti economisi timp.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
4
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura Fanta
5
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta