Dobos cu crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt 6 foi:
  • 1 ou,
  • 100 ml lapte cald,
  • 100 gr margarina,
  • 2 linguri miere,
  • 100 gr zahar,
  • 500 gr faina,
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet (suc de lamaie)
  • pt crema caramel:
  • 1 cana zahar,
  • 1 ou,
  • 1 cana lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 150 gr margarina
  • pt glazura:
  • 100 gr zahar pudra,
  • 1 lingura lapte sau apa,
  • 2 linguri cacao pline,
  • 50 gr margarina

Mod de preparare

Pt. Foi: se amesteca toate ingredientele, se framanta usor si se imparte in 6 bucatele aproximativ egale. Se foloseste o tava pt copt unsa cu margarina si tapetata cu faina. Foaia se intinde ca si format a4.

Atentie foile se coc foarte repede si trebuiesc usor rumenite. In cuptorul incins cca 10 min dureaza.

Pt crema: se toarna cana de zahar intr-o cratita si se topeste pana cad nu mai are cristale.

Intre timp separat se amesteca oul, laptele, faina cu un tel si se toarna peste zaharul topit amestecand pt omogenizare.
Se formeaza un terci mai gros care se da la racit.

Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina obtinand o crema delicioasa.
Se aseaza foaie-crema, foaie-crema iar deasupra glazura.

Glazura: se pun ingredientele intr-un ibric (fara margarina) amestecantu-se deasupra focului pana devine o pasta mai groasa apoi se incopporeaza si margarina.

Operatiunea dureaza cca 5 min.

Se toarna calda deasupra prajiturii si se intinde pe toata suprafata.

In 3-4 ore se poate consuma prajitura taiata in bucatele mici.
Sfat: incepeti cu terciul pt crema pt ca acesta sa aiba timp de racire cat coaceti foile.

Folositi 2 tavi cat timp coaceti o foaie intindeti alta si veti economisi timp.

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Placinte cu varza calita, de post
Bucataras.RO

Placinte cu varza calita, de post

De ceva timp imi doresc sa fac aceste placinte, pentru ca la noi nu s-au facut niciodata si chiar eram curioasa cum sunt la...

Placinte cu varza calita, de post
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing