Ouale se separa. Albusele se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul. Apoi se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina si praful de copt. Se amesteca de sus in jos cu o spatula. Se intinde cu cutitul pe foaie de copt 4 foi mai mari. Se coc la foc potrivit cam 6-7 minute fiecare foaie.
Pentru crema mixam ouale cu zaharul si cele 4 linguri apa pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul. Apoi se continua baterea pe baie de aburi pana se topeste zaharul si se ingroasa putin. Se lasa la racit circa 2-3 minute si apoi adaugam ciocolata taiata mai marunt. Se foloseste un tel. Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si vom obtine o crema maro. Se lasa la racit la frigider cateva ore bune pana se intareste bine. Untul se freaca in prealabil si apoi adaugam cate putin din compozitia de ciocolata. Astfel obtinem crema pentru dobos.
Fiecare foaie de dobos se taie in doua astfel obtinem 8 foi mai mici si lungi din cele patru foi mai mari.
Se unge fiecare foaie cu crema se suprapun si se orneaza dobosul cu ciocolata razuita sau bombonele decorative (dupa preferinte).
Este o prajitura mai rafinata dar deosebit de gustoasa si aspectoasa.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii