Ouale se separa. Albusele se bat spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul. Apoi se amesteca cele doua compozitii si se adauga faina si praful de copt. Se amesteca de sus in jos cu o spatula. Se intinde cu cutitul pe foaie de copt 4 foi mai mari. Se coc la foc potrivit cam 6-7 minute fiecare foaie.
Pentru crema mixam ouale cu zaharul si cele 4 linguri apa pana devine ca o crema si isi dubleaza volumul. Apoi se continua baterea pe baie de aburi pana se topeste zaharul si se ingroasa putin. Se lasa la racit circa 2-3 minute si apoi adaugam ciocolata taiata mai marunt. Se foloseste un tel. Se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si vom obtine o crema maro. Se lasa la racit la frigider cateva ore bune pana se intareste bine. Untul se freaca in prealabil si apoi adaugam cate putin din compozitia de ciocolata. Astfel obtinem crema pentru dobos.
Fiecare foaie de dobos se taie in doua astfel obtinem 8 foi mai mici si lungi din cele patru foi mai mari.
Se unge fiecare foaie cu crema se suprapun si se orneaza dobosul cu ciocolata razuita sau bombonele decorative (dupa preferinte).
Este o prajitura mai rafinata dar deosebit de gustoasa si aspectoasa.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii