Se pregateste siropul din ingredientele mentionate si se lasa sa se raceasca;
Se pune laptele peste gelatina si se lasa cca 10 min;
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bate iar, apoi se pun galbenusurile. Se adauga si gelatina cu laptele si se pune totul intr-un vas pe abur. Se amesteca mereu, pana cand compozitia are consistenta unei smantani groase.
Crema obtinuta se lasa sa se raceasca.
Pana cand se raceste crema, se pregateste forma in care se va pune tortul.
Se imbraca o forma de chec/cozonac cu celofan. Eu am imbracat-o cu folie de aluminiu. Se aseaza piscoturile pe fundul formei si de jur imprefurul ei, dupa ce in prealabil au fost muiate usor in sirop.
500nml frisca se bat bine. Se adauga treptat crema mascarpone, dupa care se pune si crema cu gelatina, amestecand pana se omogenizeaza totul. La sfarsit se pun fructele confiate - eu le-am taiat feliute.
Se toarna crema in tava cu piscoturi si se lasa cel putin 2 ore la rece( eu am lasat de seara pana dimineata)
Cand s-a intarit crema se rastoarna tortul pe o tava dreptunghiulara. Se inlatura folia. Se bat si cele 500 ml de frisca ramase - cu intaritor pt. frisca - si se imbraca tortul. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata.
1. Pentru durata timpului de preparare trebuie luat in calcul si timpul necesar intaririi cremei.
2. Crema rezultata din acese cantiati este suficienta pentru 2 torturi. Pentru 2 torturi mai trebuie o punga de piscoturi piscoturi si inca 500ml frisca.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii