Ingrediente
● 1 punga de piscoturi (cca 24 bucati, in functie de marimea tavii) |
● 250 g Mascarpone |
● 3 oua |
● 200g zahar |
● 1 pliculet gelatina |
● 200ml sirop vanilat( 250 ml apa, 2 plicuri zahar vanilat si zahar dupa gust) |
● 1l frisca vegetala |
● facultativ fructe confiate-eu am pus visine |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se pregateste siropul din ingredientele mentionate si se lasa sa se raceasca;
Se pune laptele peste gelatina si se lasa cca 10 min;
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bate iar, apoi se pun galbenusurile. Se adauga si gelatina cu laptele si se pune totul intr-un vas pe abur. Se amesteca mereu, pana cand compozitia are consistenta unei smantani groase.
Crema obtinuta se lasa sa se raceasca.
Pana cand se raceste crema, se pregateste forma in care se va pune tortul.
Se imbraca o forma de chec/cozonac cu celofan. Eu am imbracat-o cu folie de aluminiu. Se aseaza piscoturile pe fundul formei si de jur imprefurul ei, dupa ce in prealabil au fost muiate usor in sirop.
500nml frisca se bat bine. Se adauga treptat crema mascarpone, dupa care se pune si crema cu gelatina, amestecand pana se omogenizeaza totul. La sfarsit se pun fructele confiate - eu le-am taiat feliute.
Se toarna crema in tava cu piscoturi si se lasa cel putin 2 ore la rece( eu am lasat de seara pana dimineata)
Cand s-a intarit crema se rastoarna tortul pe o tava dreptunghiulara. Se inlatura folia. Se bat si cele 500 ml de frisca ramase - cu intaritor pt. frisca - si se imbraca tortul. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata.
1. Pentru durata timpului de preparare trebuie luat in calcul si timpul necesar intaririi cremei.
2. Crema rezultata din acese cantiati este suficienta pentru 2 torturi. Pentru 2 torturi mai trebuie o punga de piscoturi piscoturi si inca 500ml frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Diplomat `Mascarpone`" nu uita sa ii faci un review.
Se pune laptele peste gelatina si se lasa cca 10 min;
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bate iar, apoi se pun galbenusurile. Se adauga si gelatina cu laptele si se pune totul intr-un vas pe abur. Se amesteca mereu, pana cand compozitia are consistenta unei smantani groase.
Crema obtinuta se lasa sa se raceasca.
Pana cand se raceste crema, se pregateste forma in care se va pune tortul.
Se imbraca o forma de chec/cozonac cu celofan. Eu am imbracat-o cu folie de aluminiu. Se aseaza piscoturile pe fundul formei si de jur imprefurul ei, dupa ce in prealabil au fost muiate usor in sirop.
500nml frisca se bat bine. Se adauga treptat crema mascarpone, dupa care se pune si crema cu gelatina, amestecand pana se omogenizeaza totul. La sfarsit se pun fructele confiate - eu le-am taiat feliute.
Se toarna crema in tava cu piscoturi si se lasa cel putin 2 ore la rece( eu am lasat de seara pana dimineata)
Cand s-a intarit crema se rastoarna tortul pe o tava dreptunghiulara. Se inlatura folia. Se bat si cele 500 ml de frisca ramase - cu intaritor pt. frisca - si se imbraca tortul. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata.
1. Pentru durata timpului de preparare trebuie luat in calcul si timpul necesar intaririi cremei.
2. Crema rezultata din acese cantiati este suficienta pentru 2 torturi. Pentru 2 torturi mai trebuie o punga de piscoturi piscoturi si inca 500ml frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Diplomat `Mascarpone`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 20 %
369.99 lei
295.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Tortellini cu spanac in sos de rosii cu oua ochiuri
Osso bucco milanez
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute
Bulete de branza si cartofi
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Cornuri cu carnati
Placinta cu branza si gris
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Tort aperitiv cu dovleac, crema de branza si mazare
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Cornuri cu carnati
Concurs - Reteta Lunii / Autor: panacris
-
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Bulete de branza si cartofi
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: andraconstantinescu
-
Osso bucco milanez
Concurs - Reteta Lunii / Autor: mariamihalache
-
Tortellini cu spanac in sos de rosii cu oua ochiuri
Concurs - Reteta Lunii / Autor: mariamihalache
• 05.03.2010 08:23:27
la ingrediente, unde este laptele?
ce cantitate trebuie pusa?
de ce nu scrieti retetele corect?