Blatul:
Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul.
Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.
Acestea le incorporam in compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei palete.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia si o nivealm.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este copt. Cam 15-20 de minute dureaza pana se coace, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, il scoatem , il lasam sa se raceasca apoi il facem bucatele.
Spuma de zmeura:
Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.
Spalam zmeura, o dam prin blender.
Piureul obtinut il trecem printr-o sita, aruncam semintele.
Punem sosul intr-o cratita cu cele doua linguri de zahar, le punem pe foc pana zaharul se topeste complet.
Luam cratita de pe foc, daca este prea fierbinte sosul il lasam sa se racoreaca putin, apoi punem foile de gelatina scurse de apa.
Amestecam bine si repede, lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana rece, zaharul pudra si mixam pana obtinem o spuma.
Turnam sosul de zmeura rece, esenta de vanilie, mai mixam cateva secunde.
In cupe de sticla asezam un strat de blat faramitat, apoi spuma de zmeura.
Decoram cu biscuiti, coacaze si dam la rece pentru 1-2 ore.
Din aceasta compozitie am obtinut 8 portii de desert. Pofta buna!
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSocata reteta bunicii Racoritoare si un pic intepatoare - asa este socata.
Socata reteta buniciiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii