Separăm ouăle; batem albușurile spumă, apoi adaugăm 4 linguri de zahăr și batem până se întăresc.
Pregătim tava, formăm 3 mini-blaturi din bezea (14-15 cm) și o dăm la cuptor pentru 1 oră-1 oră jumătate, până când se întărește bezeaua, la 120 grade Celsius.
Între timp, punem laptele la fiert împreună cu păstaia de vanilie.
Într-o crăticioară amestecăm gălbenușurile cu restul de zahăr și cu semintele din păstaia de vanilie. Adăugăm amidonul alimentar.
când laptele s-a încălzit bine, scoatem păstaia de vanilie și turnăm
încet peste crema de gălbenușuri. Punem compoziția pe foc, amestecând continuu, până se îngroașă crema și clocotește. Lăsăm crema la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi adăugăm untul.
Urmează asamblarea tortului. Blatul se acoperă cu un strat de cremă, apoi fructe și așa și cu restul blaturilor. Se ornează și ultimul blat cu cremă, peste care puteți pune fructe.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii