Desert cu Ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Desert cu Ciocolata

Ingrediente

  • - 130 g ciocolata de calitate superioara cu minimum 60% continut de cacao
  • maruntita
  • - 125 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru untarea suprafetei vaselor Ramekin
  • - 120 g zahar extrafin
  • - 120 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 2 oua
  • - 2 galbenusuri
  • - 2 lingurite cu sirop de agave (optional - se adauga doar inainte de servire, in functie de preferinta)
  • - fulgi de migdale (optional - pentru decor)
  • - inghetata (optional - se adauga doar inainte de servire)

Mod de preparare

- Se unteaza suprafata interioara a vaselor Ramekin.
- Se incalzeste cuptorul la 195 grade c.

- Ciocolata si untul se topesc intr-un vas in Bain - Marie, amestecand continuu cu o lingura din lemn, pana compozitia devine omogena. Se lasa compozitia sa se raceasca putin (aproximativ 10 minute - intre timp se pot realiza ”pasii” urmatori).

- Se mixeaza intr-un bol de mixare (preferabil inalt dar cu diametru mai mic), la viteza mare, ouale, cele doua galbenusuri si zaharul pana volumul compozitiei creste de cateva ori (aproximativ 6 minute).

- Se adauga treptat amestecul de ciocolata si unt pregatit anterior. Se mixeaza la viteza mica pana compozitia devine omogena.

- Se adauga treptat faina (in 2-3 etape) si se incorporeaza usor cu o lingura din lemn prin rasturnare (nu prin amestecare). Este important ca faina sa fie incorporata complet in compozitie iar aceasta din urma sa fie la final omogena.

- Se pune amestecul in cantitati egale in vasele Ramekin pregatite anterior (compozitia creste in timpul coptului si din acest motiv este necesar ca vasele sa nu fie pline - pastrati aproximativ 2 cm liberi pana la limita superioara a vasului).

- Vasele Ramekin se pun in cuptorul incalzit in prealabil. Compozitia se coace aproximativ 20 - 25 de minute (in acest timp compozitia creste putin iar suprafata ei se fisureaza).

- Desertul se poate servi direct din vasele Ramekin sau rasturnat pe farfurie. Optional se pot adauga la suprafata sirop de agave (dupa preferinta), fulgi de migdale sau inghetata (alaturi de inghetata, desertul se serveste cald).
Pentru prepararea termica a desertului aveti nevoie de vase Ramekin / forme individuale termorezistente pentru cuptor.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 4-6 portii in functie de dimensiunea vaselor Ramekin folosite

Desertul este bine preparat termic daca exteriorul este usor crocant iar interiorul are o consistenta cremoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie