Desert cu Ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Desert cu Ciocolata

Ingrediente

  • - 130 g ciocolata de calitate superioara cu minimum 60% continut de cacao
  • maruntita
  • - 125 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru untarea suprafetei vaselor Ramekin
  • - 120 g zahar extrafin
  • - 120 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 2 oua
  • - 2 galbenusuri
  • - 2 lingurite cu sirop de agave (optional - se adauga doar inainte de servire, in functie de preferinta)
  • - fulgi de migdale (optional - pentru decor)
  • - inghetata (optional - se adauga doar inainte de servire)

Mod de preparare

- Se unteaza suprafata interioara a vaselor Ramekin.
- Se incalzeste cuptorul la 195 grade c.

- Ciocolata si untul se topesc intr-un vas in Bain - Marie, amestecand continuu cu o lingura din lemn, pana compozitia devine omogena. Se lasa compozitia sa se raceasca putin (aproximativ 10 minute - intre timp se pot realiza ”pasii” urmatori).

- Se mixeaza intr-un bol de mixare (preferabil inalt dar cu diametru mai mic), la viteza mare, ouale, cele doua galbenusuri si zaharul pana volumul compozitiei creste de cateva ori (aproximativ 6 minute).

- Se adauga treptat amestecul de ciocolata si unt pregatit anterior. Se mixeaza la viteza mica pana compozitia devine omogena.

- Se adauga treptat faina (in 2-3 etape) si se incorporeaza usor cu o lingura din lemn prin rasturnare (nu prin amestecare). Este important ca faina sa fie incorporata complet in compozitie iar aceasta din urma sa fie la final omogena.

- Se pune amestecul in cantitati egale in vasele Ramekin pregatite anterior (compozitia creste in timpul coptului si din acest motiv este necesar ca vasele sa nu fie pline - pastrati aproximativ 2 cm liberi pana la limita superioara a vasului).

- Vasele Ramekin se pun in cuptorul incalzit in prealabil. Compozitia se coace aproximativ 20 - 25 de minute (in acest timp compozitia creste putin iar suprafata ei se fisureaza).

- Desertul se poate servi direct din vasele Ramekin sau rasturnat pe farfurie. Optional se pot adauga la suprafata sirop de agave (dupa preferinta), fulgi de migdale sau inghetata (alaturi de inghetata, desertul se serveste cald).
Pentru prepararea termica a desertului aveti nevoie de vase Ramekin / forme individuale termorezistente pentru cuptor.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 4-6 portii in functie de dimensiunea vaselor Ramekin folosite

Desertul este bine preparat termic daca exteriorul este usor crocant iar interiorul are o consistenta cremoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Banana Split
4
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Prajitura cu Mere fara Blat
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa