- Se unteaza suprafata interioara a vaselor Ramekin.
- Se incalzeste cuptorul la 195 grade c.
- Ciocolata si untul se topesc intr-un vas in Bain - Marie, amestecand continuu cu o lingura din lemn, pana compozitia devine omogena. Se lasa compozitia sa se raceasca putin (aproximativ 10 minute - intre timp se pot realiza ”pasii” urmatori).
- Se mixeaza intr-un bol de mixare (preferabil inalt dar cu diametru mai mic), la viteza mare, ouale, cele doua galbenusuri si zaharul pana volumul compozitiei creste de cateva ori (aproximativ 6 minute).
- Se adauga treptat amestecul de ciocolata si unt pregatit anterior. Se mixeaza la viteza mica pana compozitia devine omogena.
- Se adauga treptat faina (in 2-3 etape) si se incorporeaza usor cu o lingura din lemn prin rasturnare (nu prin amestecare). Este important ca faina sa fie incorporata complet in compozitie iar aceasta din urma sa fie la final omogena.
- Se pune amestecul in cantitati egale in vasele Ramekin pregatite anterior (compozitia creste in timpul coptului si din acest motiv este necesar ca vasele sa nu fie pline - pastrati aproximativ 2 cm liberi pana la limita superioara a vasului).
- Vasele Ramekin se pun in cuptorul incalzit in prealabil. Compozitia se coace aproximativ 20 - 25 de minute (in acest timp compozitia creste putin iar suprafata ei se fisureaza).
- Desertul se poate servi direct din vasele Ramekin sau rasturnat pe farfurie. Optional se pot adauga la suprafata sirop de agave (dupa preferinta), fulgi de migdale sau inghetata (alaturi de inghetata, desertul se serveste cald).
Pentru prepararea termica a desertului aveti nevoie de vase Ramekin / forme individuale termorezistente pentru cuptor.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 4-6 portii in functie de dimensiunea vaselor Ramekin folosite
Desertul este bine preparat termic daca exteriorul este usor crocant iar interiorul are o consistenta cremoasa.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel...
Somon la cuptor cu 4 garnituriDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii