Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intareste ca bezeaua, galbenusurile se mixeaza cu lingura de ulei si se incorporeaza in bezea. Se adauga in ploaie, faina amestecata cu faina de migdale si pudra de roscove. Se rastoarna aluatul in forma cu inel detasabil, tapetata cu hartie de copt si se da la copt primele 5 minute la foc iute, apoi reglam la foc potrivit si coacem inca 20 minute, pana ce blatul se coace uniform. Se desface forma si se lasa sa se raceasca bine blatul.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie pe orizontala in 3 discuri egal de groase.
Primul disc se asaza in forma in care am copt blatul. Se curata miezul de pe felii de dovleac copt. Se opreste o mana de miez taiat cubulete mici, restul se da la blender pana obinem un piure fin si aromat. Se mixeaza frisca pana se intareste, se amesteca cu piureul de dovleac copt si se adauga un plic de gelatina (10 g)hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna piureul peste primul disc de blat asezat in forma, apoi se presara cubuletele de dovleac copt oprite. Se asaza deasupra al 2 lea disc de blat si se preseaza usor cu mana.
Se mixeaza cele 200 ml de frisca pana se intareste bine,apoi se adauga zaharul pudra aromat si pudra de roscove. In tot amestecul se incorporeaza plicul de gelatina hidratat in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra celui de al 2 lea disc din forma, apoi se asaza deasupra ultimul disc, presam cu mana usor si intindem un strat uniform de dulceata de dovleac (se fierb 2 maini de cubulete de dovleac cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si la ultimele clocote se adauga o steluta de anason), presara deasupra migdalele prajite si zdrobite. Se lasa in forma cateva ore, la frigider, de preferat de seara pana a 2 a zi, apoi se poate taia.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii