Preancalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti un vas termorezistent / tava (25 x 25 cm), inclusiv peretii laterali, cu tot untul precizat in reteta si presarati ½ din cantitatea de pesmetul. Dati deoparte.
Taiati felii subtiri sau cubulete, merele curatate de coaja si casuta samburilor (puteti sa le folositi si rase pe razatoarea cu ochiuri mari). Puneti-le intr-un strat in vasul termorezistent pregatit. Presarati uniform scortisoara, apoi restul de pesmet.
Separat, mixati foarte bine ouale cu zahar pana devin o crema spumoasa ce si-a triplat volumul, iar zaharul este complet dizolvat. Inglobati faina cernuta de doua ori impreuna cu praful de copt, omogenizand cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus.
Turnati si repartizati, pe cat posibil uniform, peste stratul de mere (chiar daca merele nu vor fi acoperite in totalitate cu aluat, blatul va creste mult in cuptor si le va acoperi). Dati la cuptorul incins pentru aproximativ 20- 30 min, tot la 180 grade sau pana ce prajitura este facuta (trece testul cu scobitoarea) si frumos rumenita.
Scoateti din cuptor, tava si lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliata, simpla sau pudrata cu zahar praf.
Delicioasa! Cred ca este una din cele mai rapide si simple prajituri cu mere! Super pufoasa si deosebit de aromata! Este foarte buna, usoara, delicata, fina… iar crusta usor crocanta o face si mai interesanta.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii