Delicioasa cu Mere (2)

Complexitate
redusa
Delicioasa cu Mere (2)

Ingrediente

  • -100 g unt
  • -5- 6 linguri pesmet
  • -3- 4 mere mai mari
  • -2- 3 lingurite scortisoara pudra sau dupa gust
  • -3 oua
  • -200 g zahar
  • -150 g faina alba
  • -1 praf de copt
  • Altele
  • -zahar pudra, optional

Mod de preparare

Preancalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti un vas termorezistent / tava (25 x 25 cm), inclusiv peretii laterali, cu tot untul precizat in reteta si presarati ½ din cantitatea de pesmetul. Dati deoparte.

Taiati felii subtiri sau cubulete, merele curatate de coaja si casuta samburilor (puteti sa le folositi si rase pe razatoarea cu ochiuri mari). Puneti-le intr-un strat in vasul termorezistent pregatit. Presarati uniform scortisoara, apoi restul de pesmet.

Separat, mixati foarte bine ouale cu zahar pana devin o crema spumoasa ce si-a triplat volumul, iar zaharul este complet dizolvat. Inglobati faina cernuta de doua ori impreuna cu praful de copt, omogenizand cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus.

Turnati si repartizati, pe cat posibil uniform, peste stratul de mere (chiar daca merele nu vor fi acoperite in totalitate cu aluat, blatul va creste mult in cuptor si le va acoperi). Dati la cuptorul incins pentru aproximativ 20- 30 min, tot la 180 grade sau pana ce prajitura este facuta (trece testul cu scobitoarea) si frumos rumenita.

Scoateti din cuptor, tava si lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliata, simpla sau pudrata cu zahar praf.
Delicioasa! Cred ca este una din cele mai rapide si simple prajituri cu mere! Super pufoasa si deosebit de aromata! Este foarte buna, usoara, delicata, fina… iar crusta usor crocanta o face si mai interesanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Remo
2
Dulciuri

Remo

Remo
Ardei cu Varza - Muratura
3
Conserve, muraturi

Ardei cu Varza - Muratura

Ardei cu Varza - Muratura
Carne de Pui in Untura
5
Parteneri
Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Bucataras.RO

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Un aperitiv de post, potrivit pentru cina, sau chiar pachetelul de scoala/servici. Am folosit aluat gata preparat de post,...

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia