Delicatesa cu Cirese si Crema de Iaurt cu Lamaie

Complexitate
redusa
Delicatesa cu Cirese si Crema de Iaurt cu Lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • -250 g faina
  • -50 g amidon din porumb
  • -250 g unt topit
  • -200 g zahar pudra
  • -4 oua
  • -1 plic zahar vanilat
  • -5 picaturi esenta de lamaie
  • -2 linguri rom
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • -1 praf de sare
  • Umplutura:
  • -720 g cirese din compot, fara samburi
  • -500 ml suc din compot
  • -3-4 linguri zahar
  • -2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie
  • Crema:
  • -250 ml iaurt gras si bine scurs
  • -250 g smantana pentru frisca
  • -1 plic esenta- Finesse coaja rasa de lamaie
  • -5 foite de gelatina sau 1 plic gelatina (8 g)
  • -sucul de la ½ lamaie
  • Decor:
  • -100 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Blat:
Mixati impreuna untul topit si racit, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, esenta de lamaie, cel putin 3 min sau pana ce obtineti o compozitie pufoasa si cremoasa.
Adaugati pe rand ouale si treptat romul, mixand bine de fiecare data.

Incorporati faina, amidonul si praful de copt, cernute impreuna in prealabil, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete.
Puneti 2/3 din compozitie intr-o tava (28 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Restul compozitiei amestecati-o cu cacao si puneti-o intr-o punga de ornat.

Trasati dungi la distanta egala peste blatul din tava.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 185 grade sau pana ce blatul este copt, fara sa-si schimbe culoarea si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Umplutura:
Preparati pudding-ul de vanilie conform instructiunilor de pe plic, adaugand in loc de lapte sucul de cirese, in cantitatea precizata. Lasati sa se racoreasca putin si inglobati ciresele bine scurse.
Turnati peste blat si lasati la racit, cel putin 2 ore.

Crema:
Puneti foitele de gelatina la inmuiat. Stoarceti-le si topiti-le in zeama de lamaie incalzita usor impreuna cu 2 linguri de apa.
Mixati bine iaurtul cu esenta si bateti separat smantana pentru frisca.

Inglobati gelatina in amestecul cu iaurt, apoi adaugati frisca batuta si omogenizati bine.
Intindeti crema peste umplutura racita si decorati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici