Blat:
Mixati impreuna untul topit si racit, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, esenta de lamaie, cel putin 3 min sau pana ce obtineti o compozitie pufoasa si cremoasa.
Adaugati pe rand ouale si treptat romul, mixand bine de fiecare data.
Incorporati faina, amidonul si praful de copt, cernute impreuna in prealabil, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete.
Puneti 2/3 din compozitie intr-o tava (28 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Restul compozitiei amestecati-o cu cacao si puneti-o intr-o punga de ornat.
Trasati dungi la distanta egala peste blatul din tava.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 185 grade sau pana ce blatul este copt, fara sa-si schimbe culoarea si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Umplutura:
Preparati pudding-ul de vanilie conform instructiunilor de pe plic, adaugand in loc de lapte sucul de cirese, in cantitatea precizata. Lasati sa se racoreasca putin si inglobati ciresele bine scurse.
Turnati peste blat si lasati la racit, cel putin 2 ore.
Crema:
Puneti foitele de gelatina la inmuiat. Stoarceti-le si topiti-le in zeama de lamaie incalzita usor impreuna cu 2 linguri de apa.
Mixati bine iaurtul cu esenta si bateti separat smantana pentru frisca.
Inglobati gelatina in amestecul cu iaurt, apoi adaugati frisca batuta si omogenizati bine.
Intindeti crema peste umplutura racita si decorati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Serviti feliata.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii