Delicatesa cu Cirese si Crema de Iaurt cu Lamaie

Postat pe: 31-05-2012
(0)

Ingrediente

Blat:
250 g faina
50 g amidon din porumb
250 g unt topit
200 g zahar pudra
4 oua
1 plic zahar vanilat
5 picaturi esenta de lamaie
2 linguri rom
1/2 plic praf de copt
1 lingura cacao
1 praf de sare
Umplutura:
720 g cirese din compot, fara samburi
500 ml suc din compot
3-4 linguri zahar
2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie
Crema:
250 ml iaurt gras si bine scurs
250 g smantana pentru frisca
1 plic esenta- Finesse coaja rasa de lamaie
5 foite de gelatina sau 1 plic gelatina (8 g)
sucul de la ½ lamaie
Decor:
100 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Blat:
Mixati impreuna untul topit si racit, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, esenta de lamaie, cel putin 3 min sau pana ce obtineti o compozitie pufoasa si cremoasa.
Adaugati pe rand ouale si treptat romul, mixand bine de fiecare data.

Incorporati faina, amidonul si praful de copt, cernute impreuna in prealabil, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete.
Puneti 2/3 din compozitie intr-o tava (28 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Restul compozitiei amestecati-o cu cacao si puneti-o intr-o punga de ornat.

Trasati dungi la distanta egala peste blatul din tava.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 185 grade sau pana ce blatul este copt, fara sa-si schimbe culoarea si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Umplutura:
Preparati pudding-ul de vanilie conform instructiunilor de pe plic, adaugand in loc de lapte sucul de cirese, in cantitatea precizata. Lasati sa se racoreasca putin si inglobati ciresele bine scurse.
Turnati peste blat si lasati la racit, cel putin 2 ore.

Crema:
Puneti foitele de gelatina la inmuiat. Stoarceti-le si topiti-le in zeama de lamaie incalzita usor impreuna cu 2 linguri de apa.
Mixati bine iaurtul cu esenta si bateti separat smantana pentru frisca.

Inglobati gelatina in amestecul cu iaurt, apoi adaugati frisca batuta si omogenizati bine.
Intindeti crema peste umplutura racita si decorati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Serviti feliata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Delicatesa cu Cirese si Crema de Iaurt cu Lamaie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Delicatesa cu Cirese si Crema de Iaurt cu Lamaie