Delicatesa cu Cirese si Crema de Iaurt cu Lamaie

Complexitate
redusa
Delicatesa cu Cirese si Crema de Iaurt cu Lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • -250 g faina
  • -50 g amidon din porumb
  • -250 g unt topit
  • -200 g zahar pudra
  • -4 oua
  • -1 plic zahar vanilat
  • -5 picaturi esenta de lamaie
  • -2 linguri rom
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • -1 praf de sare
  • Umplutura:
  • -720 g cirese din compot, fara samburi
  • -500 ml suc din compot
  • -3-4 linguri zahar
  • -2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie
  • Crema:
  • -250 ml iaurt gras si bine scurs
  • -250 g smantana pentru frisca
  • -1 plic esenta- Finesse coaja rasa de lamaie
  • -5 foite de gelatina sau 1 plic gelatina (8 g)
  • -sucul de la ½ lamaie
  • Decor:
  • -100 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Blat:
Mixati impreuna untul topit si racit, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea, esenta de lamaie, cel putin 3 min sau pana ce obtineti o compozitie pufoasa si cremoasa.
Adaugati pe rand ouale si treptat romul, mixand bine de fiecare data.

Incorporati faina, amidonul si praful de copt, cernute impreuna in prealabil, prin rasturnare, cu ajutorul unei palete.
Puneti 2/3 din compozitie intr-o tava (28 x 35 cm) tapetata cu hartie de copt si nivelati.
Restul compozitiei amestecati-o cu cacao si puneti-o intr-o punga de ornat.

Trasati dungi la distanta egala peste blatul din tava.
Dati la cuptorul preancalzit pentru circa 20- 25 min, la 185 grade sau pana ce blatul este copt, fara sa-si schimbe culoarea si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Umplutura:
Preparati pudding-ul de vanilie conform instructiunilor de pe plic, adaugand in loc de lapte sucul de cirese, in cantitatea precizata. Lasati sa se racoreasca putin si inglobati ciresele bine scurse.
Turnati peste blat si lasati la racit, cel putin 2 ore.

Crema:
Puneti foitele de gelatina la inmuiat. Stoarceti-le si topiti-le in zeama de lamaie incalzita usor impreuna cu 2 linguri de apa.
Mixati bine iaurtul cu esenta si bateti separat smantana pentru frisca.

Inglobati gelatina in amestecul cu iaurt, apoi adaugati frisca batuta si omogenizati bine.
Intindeti crema peste umplutura racita si decorati cu ciocolata rasa.
Dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Bucataras.RO

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan

Un pranz usor, gustos, satios si cu ingrediente pentru gustul fiecaruia!

Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezan
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.