Cusma lui Guguta

Portii
3
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cusma lui Guguta

Ingrediente

  • Pentru 21 clatite:
  • 4 oua;
  • 250 ml apa minerala;
  • 250 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 2 linguri de zahar vanilinat;
  • 400 g faina alba;
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de capsuni/zmeura;
  • crema de ciocolata;
  • 500 ml smantana pentru frisca;
  • 2-3 linguri zahar pudra;
  • Pentru decor:
  • frisca;
  • ciocolata;
  • nuca de cocos;

Mod de preparare

Din ingredientele pentru clatite facem compozitia, dupa care facem 21 de clatite pe care le umplem dupa preferinta cu dulceata sau crema de ciocolata. Pe un suport rotativ de tort se pun 6 clatite si peste crema (smantana mixata cu zahar pudra), urmand apoi celelalte straturi, 5,4,3,2,1...:).
Se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si nuca de cocos, dupa care se lasa la frigider pentru minim 12 ore sa se inmoaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca