Cupcakes Tiramisu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Cupcakes Tiramisu

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 130 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 220 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lincurite esenta de rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana de tara
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana de cafea preparata mai tare
  • cacao

Mod de preparare

Este diferita de varianta de Tiramisu reţetă originală, dar o recomand daca vreti un desert bun si surpinzator.

Briosele:
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam untul topit treptat, apoi laptele.
Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala.
La final punem faina, praful de copt si mixam pana sunt bine incorporate.
In forme de briose de silicon punem compozitie, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4 formele.
Le asezam pe o tava si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pentru 25 de minute.
Cand sunt gata, le scaotem din cuptor si le lasam sa sa raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana devine o spuma, dar nu foarte ferma.
Mascarponele il mixam in alt bol, il adaugam peste frisca si mai mixam putin cat se fie toate incorporate.
Insiropam cu cafea briosele, dar nu foarte tare si le lasam sa stea vreo 15 minute asa, sa se patrunda cafeaua in ele.
Intr-un pos punem crema, spritam briosele.
Le pudram cu cacao, le dam la rece macar o ora, apoi servim.
Mie mi-au iesit 13 briose.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
desert cheesecake marmorat cu ciocolata
Bucataras.RO

desert cheesecake marmorat cu ciocolata

Nu ma dau in vant dupa cheesecake-urile coapte, insa cele preparate la rece sunt irezistibile. Cel de astazi e absolut divin...

desert cheesecake marmorat cu ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin