Cupcakes Tiramisu

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Cupcakes Tiramisu

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 130 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 220 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lincurite esenta de rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana de tara
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 cana de cafea preparata mai tare
  • cacao

Mod de preparare

Este diferita de varianta de Tiramisu reţetă originală, dar o recomand daca vreti un desert bun si surpinzator.

Briosele:
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Incorporam untul topit treptat, apoi laptele.
Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala.
La final punem faina, praful de copt si mixam pana sunt bine incorporate.
In forme de briose de silicon punem compozitie, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4 formele.
Le asezam pe o tava si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pentru 25 de minute.
Cand sunt gata, le scaotem din cuptor si le lasam sa sa raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana devine o spuma, dar nu foarte ferma.
Mascarponele il mixam in alt bol, il adaugam peste frisca si mai mixam putin cat se fie toate incorporate.
Insiropam cu cafea briosele, dar nu foarte tare si le lasam sa stea vreo 15 minute asa, sa se patrunda cafeaua in ele.
Intr-un pos punem crema, spritam briosele.
Le pudram cu cacao, le dam la rece macar o ora, apoi servim.
Mie mi-au iesit 13 briose.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Choux A la Creme II
5
Dulciuri

Choux A la Creme II

Choux A la Creme II
Parteneri
Desert gogosi cu smantana
Bucataras.RO

Desert gogosi cu smantana

Reteta am preluat-o de la bucataras Ligia ... au fost super bune si pufoase !!! :)

Desert gogosi cu smantana
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel