Cupcakes cu Visine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cupcakes cu Visine

Ingrediente

  • Pentru cupcakes;
  • 1 cana faina
  • 3 oua medii
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri rase cacao
  • 1 cana piure visine
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cana unt la temperatura camerei
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • Pentru frosting:
  • 2 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 70 g piure de visine

Mod de preparare

Preparare cupcakes: Ouale se bat bine cu zaharul, pana se face o spuma densa si aerata. Peste oua se pune untul si se amesteca pana la incorporare. Se adauga si piureul de fructe. Faina, cacaoa, sarea si praful de copt se cern si se adauga la urma, amestecand usor cu o spatula, pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam si fulgii de ciocolata si mai amestecam putin. Se pun foitele in forme si se toarna compozitia. Se coc la foc potrivit cam jumatate de ora, se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar. Mie mi-au iesit 12 prajiturele.

Preparare frosting: Cat timp se coc cupcake-urile, preparam frostingul cu care le vom " machia": lol: Albusurile se amesteca cu zaharul si un praf de sare, si se pun pe bain marie pana se topeste zaharul. Se bat apoi cu mixerul, pana capata consistenta ca pentru bezea. Apoi se adauga untul, cate putin, amestecand dupa fiecare bucatica.

Se bate bine, pana se face o crema densa. La sfarsit adaugam piureul de visine si putin colorant (optional) si mai batem cam 5 minute. Daca se taie crema, mai adaugati cateva bucatele de unt; daca tot va face probleme, folositi blenderul vertical si se rezolva: p mie mi-a dat batai de cap, recunosc, dar cred ca untul meu a fost problema (va recomand sa folositi un unt cu un procent mare de grasime) al meu a fost mai slab.

La sfarsit crema trebuie sa fie buna ca sa puteti scrie cu ea (cum arata in poza). Ornati dupa preferinta, numai dupa ce cupcake-urile s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti