Cupcakes cu Visine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cupcakes cu Visine

Ingrediente

  • Pentru cupcakes;
  • 1 cana faina
  • 3 oua medii
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri rase cacao
  • 1 cana piure visine
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cana unt la temperatura camerei
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • Pentru frosting:
  • 2 albusuri
  • 200 g zahar
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 70 g piure de visine

Mod de preparare

Preparare cupcakes: Ouale se bat bine cu zaharul, pana se face o spuma densa si aerata. Peste oua se pune untul si se amesteca pana la incorporare. Se adauga si piureul de fructe. Faina, cacaoa, sarea si praful de copt se cern si se adauga la urma, amestecand usor cu o spatula, pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam si fulgii de ciocolata si mai amestecam putin. Se pun foitele in forme si se toarna compozitia. Se coc la foc potrivit cam jumatate de ora, se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar. Mie mi-au iesit 12 prajiturele.

Preparare frosting: Cat timp se coc cupcake-urile, preparam frostingul cu care le vom " machia": lol: Albusurile se amesteca cu zaharul si un praf de sare, si se pun pe bain marie pana se topeste zaharul. Se bat apoi cu mixerul, pana capata consistenta ca pentru bezea. Apoi se adauga untul, cate putin, amestecand dupa fiecare bucatica.

Se bate bine, pana se face o crema densa. La sfarsit adaugam piureul de visine si putin colorant (optional) si mai batem cam 5 minute. Daca se taie crema, mai adaugati cateva bucatele de unt; daca tot va face probleme, folositi blenderul vertical si se rezolva: p mie mi-a dat batai de cap, recunosc, dar cred ca untul meu a fost problema (va recomand sa folositi un unt cu un procent mare de grasime) al meu a fost mai slab.

La sfarsit crema trebuie sa fie buna ca sa puteti scrie cu ea (cum arata in poza). Ornati dupa preferinta, numai dupa ce cupcake-urile s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie