-Gelatina se pune la inmuiat cu apa si se lasa astfel sa stea, cca 10-15 Min.
In acest timp trecem zaharul prin sita, intr-un castron destul de larg, pentru a avea loc pentru framintat.
-Gelatina putem sa o dizolvam in cuptorul cu microunde (10-15 sec.) sau pe baie de aburi. Dupa ce gelatina s-a topit se adauga sarea, sarea de lamiie si glicerina. Daca mai este nevoie se mai incalzeste un pic.
-Din zahar, se ia o parte din el si se pune deoparte, pentru framintatul final.
-Se face loc in mijlocul zaharului si se toarna siropul de glucoza, (sau mierea), gelatina topita, sare, sare de lamiie si glicerina.
-Toate ingredientele se amesteca (cu mina sau cu o lingura de lemn) foarte repede, deoarece gelatina tinde sa se inchege foarte repede si se fac cocoloase pe care nu-le mai putem distruge (sparge).
-Se framinta un aluat, asa de consistenta unui aluat frecat.
-Masa de lucru se unge cu o grasime care arata ca si untura de porc, dar e pe baza de grasime scoasa din cocos (Biskin sau Palmin poate se afla si in Romania asa ceva), pe care se framinta aluatul, adaugind restul de zahar pe care l-am pus deoparte si se framinta foarte bine.
-Dupa ce aluatul a fost bine framintat, se unge o punga de nailon pe dinauntru, cu putina grasime de cocos. Se baga fondantul in punga, se scoate pe cit posibil aerul din punga, dupa care se leaga strins punga. Se mai pune inca intr-o cutie de plastic care inchide ermetic si se lasa 24 de ore sa se odihneasca. Fondantul in astea 24 de ore o sa se intareasca putin.
-Atunci cind dorim sa folosim fondantul, trebuie sa-l framintam foarte bine, pina devine flexibil ca un aluat frecat (nici prea tare, nici prea moale).
-Eventual daca fondantul e mult prea tare atunci cind vrem sa-l folosim, il putem pune pentru citeva secunde la microunde, iar miinile si masa de lucru trebuie sa fie unse cu grasime de cocos.
Glazura speciala folosita la imbracarea tortelor pentru nunti, botezuri etc.
Cu aceasta pasta de zahar se poate foarte frumos modela. De ex. trandafiri, tot felul de flori si animale, aproape este totul posibil.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii